Medicină și artă. Cunoaștere experiențială, plăcere estetică, interacțiune și provocări perceptuale, noile frontiere ale gândirii în medicină și artă sunt câteva dintre noțiunile prezentate miercuri în cadrul proiectului de cercetare universitară ”Căile noetice ale creativității și augmentarea prin neuroplasticitate”.
Vedeți și Inimă miniaturizată, creată de studenți de la UMF
Conferința prezentată s-a intitulat ”Neuroplasticitate, Cogniție, Creativitate. Perspective interdisciplinare” și a fost organizată de Institutul de Cercetare Multidisciplinară în Artă al Universității de Arte George Enescu, în colaborare cu UMF Iași, Universitatea Tehnică Gheorghe. Asachi și Centrul Cultural I.I. Mironescu.
Au prezentat comunicări prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță, dr. Richard Constantinescu, prof. univ. dr. Cristian Nae, conf. univ. dr. Oana Maria Nae și medic psihiatru Georgiana Antoce. Seria de comunicări, începută dimineața, a continuat pe parcursul după-amiezii. Profesorul Cristian Nae, de la UNAGE Iași, are cercetări care se axează asupra artei critice, studiului expozițiilor, esteticii și teoriei artei contemporane. CV-ul profesorului Nae este impresionant, el fiind Fulbright Visiting Scholar la University of Carolina. Cadrul universitar a primit burse de cercetare din partea Fundațiilor Erste, Getty și Institutului de Studii Avansate din București. Studiile sale au fost publicate și incluse în reviste și volume prestigioase în lume. De asemenea, el a curatoriat participarea României la Bienala de la Veneția și a primit Premiul UAPR 2019.
Fii alături de noi pe Facebook