Comunitatea din Georgia și-a exprimat durerea și sprijinul prin diverse mesaje de condoleanțe, iar pentru a ajuta familia Cristinei Irimie, a fost lansată o campanie GoFundMe.
Cristina Irimie, o profesoară de matematică de 53 de ani, se numără printre victimele atacului armat produs ieri la liceul Apalachee din Winder, Georgia, SUA. Potrivit informațiilor provenite din rândul comunității locale, Irimie ar fi fost prima persoană ucisă în atacul comis de un elev de 14 ani, însă autoritățile nu au confirmat oficial detalii despre originea victimei. Atacul a avut loc în timpul orelor de curs, iar adolescentul a deschis focul cu o armă semiautomată, ucigând doi profesori și doi elevi, și rănind alți nouă.
Comunitatea din Georgia și-a exprimat durerea și sprijinul prin diverse mesaje de condoleanțe, iar pentru a ajuta familia Cristinei Irimie, a fost lansată o campanie GoFundMe. Corneliu Caprar, inițiatorul campaniei, a descris-o pe Cristina drept „o membră remarcabilă a comunității”. Fondurile strânse, care au ajuns până acum la peste o mie de dolari, vor fi folosite pentru cheltuielile de înmormântare și alte nevoi urgente ale familiei. Mesajele de susținere au continuat să curgă pe rețelele de socializare, unde foști elevi și colegi și-au amintit de devotamentul și pasiunea Cristinei pentru educație.
Ministerul Afacerilor Externe din România a declarat că nu a primit, deocamdată, nicio notificare oficială din partea autorităților americane legată de atacul din Georgia și că verificările sunt în curs. Autoritățile din Georgia au reținut deja suspectul, Colt Gray, un elev de 14 ani care, în trecut, a postat pe rețelele sociale mesaje amenințătoare despre un posibil atac armat. Gray s-a predat imediat după intervenția poliției și urmează să fie judecat pentru crimă, fiind tratat ca un adult în fața legii.
Desfășurarea atacului a fost descrisă ca fiind extrem de violentă și haotică, elevii și profesorii adăpostindu-se pe unde au putut în timpul atacului. Teroarea a fost resimțită la intensitate maximă în liceul Apalachee, unde aproape două mii de elevi și zeci de profesori s-au văzut nevoiți să se ascundă pentru a-și salva viețile. Mărturii tulburătoare au fost oferite de martori și de rudele celor afectați, care au împărtășit experiențele trăite în acele momente de coșmar.