Violențele au continuat pe străzi de câteva zile, dar s-au intensificat luni după demisia lui Sheikh Hasina, în ciuda apelurilor la calm ale armatei și liderilor studențești.
Bangladesh se confruntă cu violențe intense după demisia și plecarea din țară a prim-ministrului Sheikh Hasina, cu ciocniri și agitație pe străzi care au dus la peste 400 de morți în ultimele 24 de ore. Între luni și marți, au murit cel puțin 99 de persoane, potrivit unui bilanț realizat de EFE, făcând această perioadă una dintre cele mai letale de la începutul protestelor antiguvernamentale luna trecută.
Superintendentul Spitalului General din districtul Jashore Occidental, Harun-or-Rashid, a declarat pentru EFE că 20 de persoane au murit arse după ce un hotel, presupus a fi proprietatea unui lider al Ligii Awami, a fost incendiat. „De asemenea, am tratat o sută de răniți, dintre care 30 sunt în stare critică„, a spus el.
जो कौमें अपने राष्ट्र पिता और नायकों का अपमान करती है, तो उनका पतन निश्चित है।
— Prince mishra (modi parivar) (@Princemishra045) August 6, 2024
शेख मुजीब बांग्लादेश के जनक और आजादी की लड़ाई के महान नायक थे। #AllEyesOnBangladeshiHindus #BangladeshCrisis #BangladeshViolence #Bangladesh#BangladeshCrisis pic.twitter.com/DcIETjddiv
Spitalul Facultății de Medicină din Dacca a primit până acum 41 de cadavre din violențele din oraș și împrejurimi, a declarat responsabilul postului de poliție al spitalului, Bacchu Mia. Alte cinci persoane au fost aduse moarte luni noapte, iar alte șase au murit în timp ce primeau tratament, a informat o sursă de la spitalul Facultății de Medicină Enam din Savar.
बांग्लादेश में तख्तापलट.. विपक्ष,सरकार के साथ
— Sanjeev 🇮🇳 (@sun4shiva) August 6, 2024
हिंदुओं के घरों और धार्मिक स्थलों पर हमले#Bangladesh में हिन्दू अल्पसंख्यक कितने सुरक्षित है
क्या अल्पसंख्यकों को बचा पाएंगे #PMModi ?#BangladeshViolence #BangladeshCrisis #BangaldeshUnderAttack #hindu #Iskon #SheikhHasina pic.twitter.com/JnGW8VdlO6
Violențele au continuat pe străzi de câteva zile, dar s-au intensificat luni după demisia lui Hasina, în ciuda apelurilor la calm ale armatei și liderilor studențești. Protestele au început la începutul lunii iulie, după ce Curtea Supremă a ordonat guvernului să restabilească o cotă de 30% pentru descendenții luptătorilor pentru libertate din războiul de eliberare al Bangladeșului din 1971, o măsură favorabilă susținătorilor lui Hasina.
Citiți și Haos în Bangladesh după protestele care au dus la căderea guvernului
Hasina, cel mai vechi lider din Asia de Sud care a stat cel mai mult la putere, a demisionat luni și a părăsit țara, punând capăt celor 15 ani de mandat.