Un fruct cunoscut și consumat de secole, atât crud, cât și conservat, pare să fie remediul multor boli. Prunele, pentru că despre ele este vorba, reprezintă o sursă extraordinară de sănătate. Sunt indicate în curele de slăbire și ajută la înlăturarea constipației și a problemelor digestive, potrivit site-ului vremeanoua.ro. Prunele sunt pline de fibre alimentare, sorbitol și isatin. De asemenea, protejează și inima. O prună medie are 113 mg de potasiu și ajută la reglarea hipertensiunii. În plus, reduce riscul de anevrism. Fructul protejează și împotriva cancerului și deteriorării celulare, curățând din organism radicalii liberi vătămători. Prunele au un index glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că acestea ajută la controlarea zahărului din sânge și la reducea riscului de diabet de tip 2. Totuși, trebuie ținut cont de faptul că prunele uscate nu sunt recomandate diabeticilor din cauza conținutului ridicat de ridicat de glucide. Asemeni strugurilor, coaja prunelor are un conținut ridicat de resveratrol – cel mai puternic antioxidant din natură. Acesta dă culoarea mov a vegetalelor și se mai găsește în afine, vinete, fructe de pădure etc. Pe lângă faptul că mențin pielea cât mai frumoasă și tânără, antioxidanții luptă cu efectul nocive ale radicalilor liberi și oferă protecție cardiovasculară și cerebrală.
Citiți și: Cum ne protejăm de soare https://iasitvlife.ro/stiri/cum-ne-protejam-de-soare/