Șeful DSP Iaşi susţine că trebuiau să completeze de fiecare dată când intrau şi ieşeau din ţară. Abia acum guvernul ia în discuţie modificarea normelor PLF.
Peste 3.000 de plicuri cu amenzi s-au întors înapoi la DSP. Dr. Vasile Cepoi are o bănuială: sunt basarabenii care stau cu sutele la aceeaşi adresă.
Situaţii hilare la Iaşi în privinţa aplicării obligativităţii de completare a formularului de intrare în ţară. Echipaje ale companiilor aeriene au fost amendate, şi nu o dată, pentru că nu au completat formularul PLF la aterizare.
În acelaşi timp, mii de amenzi nu-şi găsesc plătitorii pentru că aceştia sunt se pare cetăţeni moldoveni, dar cu dublă cetăţenie. La adresa unde aceştia “stau” cu sutele, pedepsiţii nu au fost găsiţi, iar plicurile s-au întors „la stat”, adică la DSP.
“Vom trimite oameni care să lipească pe uşa destinatarului amenda“
De la introducerea obligativităţii completării fomularului de intrare în România, la Iaşi, au fost completate 18.777 de procese-verbale pe cazuri de încălcare a legii anunţate de Poliţia de Frontieră. La 14.056 dintre acestea s-au trimis deja plicurile cu amenda corespunzătoare: 3.000 de lei. Dar unele s-au întors de la destinatar.
“Plicurile cu confirmare de primire au ajuns la destinaţie, dar peste 3.000 dintre acestea s-au întors deja la DSP, urmând ca noi să trimitem oameni care să lipească pe uşa locului sau a casei persoanei respective încă o dată anunţul că a fost amendat. Destinatarii plicurilor respective, foarte probabil, deşi nu am făcut încă nicio analiză, sunt cetăţeni moldoveni, cu dublă cetăţenie, şi locuiesc câte 100-200 de persoane la aceeaşi adresă. Vă spun că nu am făcut o analiză detaliată, dar în momentul în care trimiteam 100-200 de plicuri pe aceeaşi adresă, ne aşteptam ca acestea să vină înapoi”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.
Numărul celor care au contestat în instanţă sancţiunea la Iaşi este foarte mic, la nivel de judeţ. Doar 20 de persoane au depus plângere împotriva sancţiunii de 3.000 de lei primită.
“Într-o primă etapă au fost mai multe cazuri de acest gen, când aplicaţia permitea să trimiţi formularul fără să fie completat corect. Ulterior, după ce au fost sesizări la nivel naţional, cei de la STS au corectat şi au introdus nişte bariere care fac imposibilă trimiterea unui formular incorect completat”, a mai spus dr. Vsile Cepoi, directorul DSP Iaşi.
Citiți mai multe pe ziaruldeiasi.ro