Suceava

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Suceava

Suceava (773)

In lectus lorem, pellentesque a elementum sit amet, viverra eget dolor. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Integer nec metus leo. Praesent luctus felis quis nulla fringilla elementum. Etiam mi sem, cursus vitae ullamcorper id, consectetur quis nulla. Quisque vulputate diam eget eros consectetur laoreet. Donec bibendum ipsum nec nulla vehicula consequat. Sed non sapien in sapien tincidunt elementum id vitae quam. Donec sollicitudin justo at est consequat sed eleifend magna hendrerit. Pellentesque tristique ligula justo.

Un fals avocat din Suceviţa, care a înşelat mai multe persoane din judeţul Suceava cu diverse sume de bani, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava nu a fost afectat de atacurile cibernetice din ultima perioadă, dar s-au luat măsuri de protecţie a datelor pacienţilor, a declarat presei, joi, managerul unităţii spitaliceşti, Vasile Rîmbu.

Ţara Dornelor va deveni a cincea destinaţie de ecoturism din România şi singura de acest fel din Bucovina, a informat, marţi, Monica David, specialist în comunicare al Asociaţiei de Ecoturism Ţara Dornelor.

O persoană a fost rănită, vineri seara, după ce maşina pe care o conducea a fost lovită de tren în municipiul Câmpulung Moldovenesc, la pasajul Valea Caselor, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

Ambrozia, buruiana denumită şi „iarba pârloagelor”, care emite un polen extrem de alergen şi care, conform unor estimări, afectează zeci de mii de români, revine în atenţie odată cu sezonul estival.

Consiliile locale au avut obligaţia ca până în luna mai a acestui an să identifice zonele de apariţie a ambroziei, această buruiană dăunătoare pentru organismul uman.

Totodată, proprietarii de teren trebuie să intervină pentru combaterea ei, astfel încât aceasta să nu ajungă în faza de înflorire.

Centralizatoarele întocmite la nivelul fiecărei unităţi administrativ teritoriale trebuie să ajungă şi la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Suceava, astfel încât la nivel de judeţ să se poată forma o comisie care va merge să constate dacă cei care trebuiau să ia măsura de combatere a ambroziei au făcut acest lucru, pentru că actele normative prevăd şi sancţiuni la fel de mari.

Directorul Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Suceava, Haralambie Duţu, este de părere că nu ar trebui să se ajungă la sancţiuni şi că de fapt trebuie să existe înţelegere, astfel încât să fie combătută această buruiană care prin polenul pe care îl degajă influenţează negativ organismele şi influenţează destul de rău prin manifestări alergice şi probleme de respiraţie pentru cei cu astm bronşic.

 

sursa: radioiasi.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat într-o conferinţă de presă, miercuri, deschiderea zborurilor spre Tunisia de pe Aeroportul Internaţional ”Ştefan cel Mare”, aceasta fiind a opta cursă charter ce operează de pe aeroportul sucevean.

Un bărbat din localitatea suceveană Bălcăuţi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a agresat fizic doi poliţişti veniţi să aplaneze un conflict domestic provocat de acesta.

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) organizează o şcoală de vară pentru liceeni din familii defavorizate sau cu nevoi speciale, în scopul reducerii abandonului şcolar, a informat directorul de proiect Ancuţa Elena Prisăcaru.

Spitalele din ţară raportează tot mai multe cazuri de pacienţi cu înţepături de căpuşe, iar specialiştii atrag atenţia că încălzirea vremii şi ploile abundente favorizează apariţia insectelor.

Comisarii Gărzii de Mediu Suceava au aplicat, în această primăvară, zeci de sancţiuni în peste jumătate din UAT-urile din judeţ, din cauza neregulilor privind salubrizarea localităţilor, a declarat, în şedinţa Colegiului Prefectural de joi, şeful instituţiei, Adriana Iordache.

Arhiva Iasi TV Life

« June 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30