Medicul Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, spune că a fost lăsat fără cuvinte de unii pacienți, care nu au crezut că au avut coronavirus nici după ce s-au vindecat de COVID-19, relatează libertatea.ro
“Am avut și pacienți care s-au îmbolnăvit, i-am salvat, dar mi-au spus că ei nu cred că au fost bolnavi de coronavirus. M-au lăsat mască, cumva. Înțeleg că sunt unii care până să se îmbolnăvească spun că nu există virusul. Dar după ce au trecut prin boală, să spună că ei nu cred că au avut COVID, că cine știe ce altă boală…”, a declarat Virgil Musta pentru Hotnews.ro.
Conform coordonatorului Spitalului COVID din Timișoara, lupta împotriva coronavirusului nu poate fi câștigată doar în spitale, ci mai ales în afara lor, prin prevenție, iar faptul că s-a reușit reducerea ratei de transmitere a coronavirusului este esențial și îmbucurător.
Cheia în această luptă este să prevenim cât mai mult îmbolnăvirile, până la apariția unui vaccin sau a unui tratament dedicat, spune doctorul timișorean.
“În această luptă, care este o luptă de durată cu virusul, cheia este să prevenim îmbolnăvirea. Să prevenim până când vom avea soluții mai bune terapeutic. Până când va veni un vaccin, un tratament. Chiar dacă lumea se va îmbolnăvi, cheia este să se îmbolnăvească progresiv. Eu am considerat că aceasta este, de fapt, tactica pe care ar trebui să o aplicăm”, a mai spus Virgil Musta.
În final, medicul a avertizat: “Dacă 70% din populație se îmbolnăvește, iar conform statisticilor actuale, rata de deces este de 5%, gândiți-vă câte decese vom avea. Și atunci, noi trebuie să avem grijă să nu se întâmple lucrul acesta”.