În România, tichetele de masă sunt cel mai apreciat beneficiu extrasalarial oferit angajatilor. 97% dintre participanţii la un sondaj declară că preferă aceste bilete de valoare.
A fost promulgată legea majorării valorii nominale maxime acordate prin intermediul tichetelor de masă (Legii nr.165/2018), care a crescut până la 30 de lei. Beneficiile precum susţinerea economiei locale, creşterea puterii de cumpărare a angajaţilor şi garantarea colectării de taxe la bugetul public sunt amplificate. Asta se arată în studiul de percepţie privind biletele de valoare, derulat de Asociaţia Profesională a Emitenţilor de Tichete (APET).
Creşterea calităţii vieţii angajaţilor
Obiectivul major al acordării de tichete de masă este acela de a asigura angajaţilor hrana necesară pentru fiecare zi lucrată. Aceştia au astfel acces la nutriţie corespunzătoare, de preferat o masă caldă, care le poate oferi condiţiile optime pentru un randament ridicat pe durata întregului program de lucru. Studiul de percepţie derulat de APET a arătat şi că 87% dintre companii consideră că tichetele contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii beneficiarilor. Pentru angajaţi, un pachet salarial care cuprinde acest tip de beneficii este mai atractiv şi influenţează pozitiv rata de retenţie. Angajatorii sunt încurajaţi să acorde acest tip de beneficiu extrasalarial printr-o serie de facilităţi fiscale. Valoarea alocată lunar pentru tichetele de masă este integral deductibilă.
Sursa: Adevărul