Anul acesta, preferințele culinare ale românilor au fost dominate de șaorma și burgeri, conform datelor centralizate de platformele de livrare.
În timp ce marile orașe au rămas fidele preparatelor de tip fast-food, anumite regiuni au surprins prin specificul local.
La Pitești, spre exemplu, ciorbele au fost fruntașe în topul comenzilor, în timp ce la Cluj-Napoca, usturoiul a fost proclamat „ingredientul vedetă”.
Într-un singur restaurant clujean, bucătarii au folosit zilnic aproape 15 kilograme de usturoi copt pentru a satisface cererea masivă de sosuri aromate.
La polul opus, Iașiul și-a reconfirmat statutul de capitală a șaormei. Cozile constante de la unitățile de profil au demonstrat o fidelitate extremă a clienților, unii dintre aceștia alegând preparatul chiar și de două ori pe zi, scrie stirileprotv.ro.
Citiți și Anunț surpriză la Ministerul Educației! Ministrul ia în calcul plecarea din funcție în 2026
Totuși, indiferent de regiune sau meniu, un numitor comun a unit toți consumatorii din România: goana după „porții generoase” și oferte avantajoase ca mărime.
Fii alături de noi pe Facebook

