Persoanele care locuiesc la curte știu cât de importantă este amenajarea acestui spațiu, pentru că el reprezintă, de fapt, principala motivație pentru care ne dorim să scăpăm de traiul de la bloc și să locuim într-o casă pe pământ.
A avea o grădină plină de flori de verdeață sau, din contră, marcată cu elemente arhitecturale din granit sau piatră, cu statuete sau fântâni, reprezintă construirea unei oaze de relaxare de care cu toții avem nevoie în această perioadă și la care tânjim, de fiecare dată când simțim că avem nevoie să ne odihnim și să ne încărcăm bateriile.
Însă a reuși să construiești o oază de liniște în propria curte nu este deloc o misiune atât de simplă pe cât pare. În fapt, e o adevărată provocare să știi ce să faci, cum să faci și la cine să apelezi să te ajute, astfel încât curtea ta să evoce ceea ce simți, să-ți exprime preferințele și să-ți confere sentimentele pe care ți le dorești, atunci când petreci timp acolo.
Iată ce ar trebui să știi, înainte de a te apuca de amenajarea grădinii tale:
1. Indentifică-ți foarte bine preferințele și nevoile
Ceea ce a construit și realizat vecinul tău poate părea atractiv și interesant, dar este locul pe care ți l-ai dori și tu, de la propria ta grădină? E locul în care tu și cei dragi v-ați simți fericiți, relaxați, împliniți? Vă satisface acel design așteptările și preferințele voastre personale?
Uneori, ceea ce apreciem și ceea ce ne place de la alții nu e și ceea ce ni s-ar potrivi nouă. Deci, primul pas în amenajarea grădinii este identificarea preferințelor proprii, a nevoilor familiei și acumularea de cât mai multe elemente de comparație.
2. Lemnul este materialul cel mai versatil
Pe lângă durabilitate, lemnul conferă o aură tradițională sau, din contră, modernă, în funcție de preferințe, motiv pentru care este cel mai versatil material. Poți opta pentru a-ți amenaja grădina cu diferite obiecte din lemn, mai ales dacă îți plac florile și ai în plan să construiești un mic colț de Rai, chiar lângă casa ta. Ai putea alege din aceste foișoare din lemn de la Hornbach.ro, dacă îți dorești ca, pe lângă bucuria vizuală, să poți profita și practic de grădina ta, împreună cu apropiații.
3. Nu te grăbi
Cu siguranță că ți-ai dori ca întregul spațiu să fie perfect amenajat și finisat, în cele mai mici detalii, dacă s-ar putea în doar câteva zile. Însă un proiect de succes și care să se încadreze într-un buget firesc, necesită timp. E indicat să aștepți trecerea lunilor pentru că vei profita de diferite perioade de reduceri de peste an și vei putea compara, de asemenea, noile colecții de mobilier de grădină, de decorațiuni sau de articole de iluminat, în timp ce s-ar putea să obții acces mai facil la tehnologie verde, care să te ajute să construiești diferite sisteme sustenabile la tine acasă.
Prin urmare, caută să construiești din grădina ta un spațiu pentru cei ce se vor delecta acolo cu aerul curat și priveliștea, nu neapărat pentru opiniile celorlalți și nu uita că, întotdeauna, graba strică treaba.