S-a dezvoltat un nou tratament probiotic pe bază de iaurt pentru holeră şi alte boli infecţioase şi inflamaţii de către oamenii de ştiinţă israelieni, a anunțat Universitatea Ben Gurion (BGU) din sudul Israelului.
Potrivit unui studiu publicat în jurnalul ştiinţific Microbiome, au fost creați noi candidaţi la medicamente pe baza moleculelor izolate din iaurtul probiotic pentru combaterea bacteriilor patogene şi pentru tratarea diferitelor afecţiuni inflamatorii, de către oamenii de ştiinţă de la BGU.
Cercetătorii au izolat molecule secretate de drojdie în chefir, care este o băutură fermentată preparată din iaurt de lapte, produsă prin inocularea drojdiilor şi bacteriilor în lapte. În urma acesteia au constatat că aceste molecule au un potenţial semnificativ de a combate bacteriile patogene, prin reducerea semnificativă a virulenţei bacteriei Vibriocholerae, care provoacă holera.
Editor: Mocanu Daniela