Proiect cultural pentru copiii şi tinerii ieşeni cu deficienţe de comunicare! Un proiect cultural pentru copiii şi tinerii cu deficienţe de comunicare, la Iaşi. „A.A.C.cessible Culture: museums for everyone developing the Alternative Augmentative Communication tools”, finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+ are drept principal obiectiv îmbunătăţirea instrumentelor Alternative şi Augmentative de Comunicare (AAC) existente, printr-un nou model, pentru a ajuta copiii şi tinerii cu deficienţe de comunicare să se bucure şi să beneficieze de patrimoniul cultural şi artistic.
Proiect cultural pentru copiii şi tinerii ieşeni cu deficienţe de comunicare
În acest scop în perioada 27 – 29 iulie 2022, Complexul Muzeal Naţional „Moldova” organizează cea de-a patra activitate de testare a instrumentelor de comunicare AAC în muzee, care va reuni la Iaşi nouă reprezentanţi din toate ţările participante, respectiv Italia, Grecia, Spania, Polonia şi Portugalia. Principalele obiective sunt accesibilizarea activităţilor culturale şi artistice pentru toţi, implementarea modelelor AAC în sectorul muzeal şi îmbunătăţirea abilităţilor profesionale.
Proiectul „A.A.C.cessible Culture: museums for everyone developing the Alternative Augmentative Communication toolsă” este finanţat în perioada aprilie 2021 – martie 2023, prin programul Erasmus+, cod proiect (2020-1-IT02–KA227–SCH–095549), Echipa proiectului este constituită din organizaţiile: Solidarietà e Lavoro Società Cooperativa Sociale O.N.L.U.S – Italia, Uovonero – Italia, Platon M.E.P.E – Grecia, Domspain Slu – Spania, Szczecinska Szkola Wyzsza Collegium Balticum – Polonia, Apel – Associação Promotora do Ensino Livre – Portugalia.
Citeste si USV Iași a finalizat cu succes admiterea de vară 2022
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a finalizat cu succes admiterea de vară 2022, la studiile de licență. În perioada dedicată înscrierilor, la USV Iași și-au depus dosarele, atât on-line cât și la sediul facultăților, 1446 de candidați pe cele 757 locuri cu finanțare de la buget.
Cea mai mare concurența a fost înregistrată la Facultatea de Medicină Veterinară unde au fost 3,77 candidați pe un loc. La mare căutare au fost și specializările din cadrul ingineriei produselor alimentare, agronomiei, managementului și dezvoltării rurale, de la Facultatea de Agricultură, unde a fost înregistrată și o medie de admitere de nota zece. În top urmează Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare și Facultatea de Horticultură unde au fost aproape doi candidați pe un loc.