Pfizer și Merck, două dintre marile companii farmaceutice sunt într-o cursă pentru primi aprobarea și pentru a putea livra primele medicamente dedicate anti-COVID, tratamente specifice pentru această boală care lipseau până acum din arsenalul medicilor pe durata pandemiei.
Molnupiravir a primit deja aprobare în Marea Britanie și e pe cale să primească undă verde și în UE, iar pentru tratamentul Paxlovid al celor de la Pfizer SUA deja au anunțat că au securizat milioane de pilule, deși autoritățile nu au acordat deocamdată aprobarea. Cele două medicamente promit să-i ajute pe cei care deja au fost infectați și suferă de COVID, să-i protejeze în special de spitalizări, de formele severe și de deces.
Merk și Pfizer, companiile în cursa către un tratament pentru Covid / Care este diferența față de un vaccin
Companiile farmaceutice Pfizer și Merk sunt două dintre cele care au reușit să aducă în atenția lumii medicale tratamente dedicate cu pastile pentru cei bolnavi de COVID19, tratamente specifice pentru această boală care lipseau până acum din arsenalul medicilor pe durata pandemiei.
Un tratament antiCOVID este destinat exclusiv și în mod specific persoanelor care deja au contractat boala și chiar suferă de pe urma ei, astfel încât să evite spitalizarea sau formele grave și să se poată vindeca cât mai rapid. De cealaltă parte, un vaccin anti-COVID, precum cele deja pe piață de aproape un an, sunt menite în special să prevină îmbolnăvirea persoanelor sau, dacă nu reușește, să diminueze din efectele nocive ale bolii și să protejeze persoanele inoculate de formele severe.
„Încep să apară tratamente, dar eu vreau să spun la toţi care aşteaptă tratamentul, să citească foarte bine: tratamentul e mai toxic decât orice vaccin, deci tratamentul este o substanţă chimică pe care o introduci pentru a trata, pentru a opri virusul respectiv – are un impact asupra corpului, ca orice tratament pe care-l luăm – sunt substanţe chimice pe care le introducem pentru a combate un virus, un microb. Pe când vaccinul este un mod de a stimula un sistem imunitar natural, care reacţionează la virusul respectiv. Aşa că să nu aştepte, vaccinul rămâne soluţia”, a spus duminică Raed Arafat.
Autoritatea europeană de reglementare a medicamentului (EMA) a declarat în urmă cu două zile că este pregătită să consilieze statele membre ale Uniunii Europene (UE) cu privire la utilizarea în caz de urgență a pastilei anti-Covid produsă de Merck, Molnupiravir, tratament care a fost deja autorizat în Marea Britanie.
În același timp, EMA a decis să accelereze evaluarea medicamentului înainte de o posibilă comercializare în UE.
Cititi mai multe pe hotnews.ro