După controalele din abatoarele de păsări de la Iași, primele rezultate indică faptul că Salmonella nu a fost identificată ca agent contaminant.
Totuși, situația nu este la fel de îmbucurătoare în alte județe, unde au fost identificate probleme la mai multe loturi de pui în Focșani, Ilfov și București, conform ANPC.
Comisarii de la Protecția Consumatorilor Iași au primit rezultatele analizelor referitoare la depistarea Salmonella în abatoarele de păsări din județ. Până în prezent, nu s-a identificat nicio prezență a acestei bacterii la Iași, conform rapoartelor microbiologice prezentate de „TUV Austria România”.
Săptămâna trecută, s-au efectuat verificări asupra mai multor produse din carne de pui, atât din ambalaje, cât și din pungi, fiind prelevate mostre din loturi de piept de pui dezosat fără piele, pulpe inferioare de pui la tavă, aripi de pui și pui grill fără gât, scrie ziaruldeiasi.ro
Citiți și Inspecție Sanitară la spitalul din Bacău, după ce o gravidă a decedat
Testele efectuate pentru identificarea și detectarea prezenței Salmonella în aceste produse au arătat că niciunul dintre ele nu era contaminat cu această bacterie. Directorul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Iași (CJPC) a subliniat că rezultatele obținute au fost foarte bune și că nu există motive de îngrijorare.
La Iași, probele au fost prelevate pe data de 28 martie curent. După aceasta, reprezentanții CJPC Iași au efectuat inspecții și în alte locații de lucru aparținând crescătorilor de păsări, iar acum se așteaptă și rezultatele analizelor efectuate în aceste locuri.