Nu arzi frunzele? Atunci ești un gospodar adevărat! Odată cu venirea toamnei, mormanele de frunze uscate împânzesc toate grădinile, livezile și câmpurile. Majoritatea gospodarilor prefer să le ardă, fără a cunoaște ce daune poate provoca această procedură. Și nici despre amenzile impuse de autorități pentru arderea frunzelor, se pare că multă lume nu știe.
Nu arzi frunzele? Atunci ești un gospodar adevărat
Mai multe studii au demonstrat că, arderea unei tone de resturi vegetale produce 53 kg de monoxid de carbon (CO), 18.5 kg de particule nocive și apariția mai multor substanțe extrem de toxice și, mai ales, cancerigene. În urma arderii resturilor vegetale, persoanele în vârstă, cele care suferă de boli cardiovasculare, alergice, respiratorii şi cele cu un sistem imunitar sensibil, sunt expuse unui pericol mai mare.
Lasă frunzele în seama naturii, ele sunt parte esențială a naturii:
- Grădina ta va fi mai sănătoasă
- Solul mai aerat, roditor, rezistent la secetă
- Rădăcinile pomilor mai protejate de îngheț
- nu lași râmele fără hrană
- buburuzele
Citește și Dostoievski200 – Zilele marelui scriitor rus la Iași
Dostoievski200 – Zilele marelui scriitor rus la Iași! Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, partener al Centrului Rus de Știință și Cultură din București, alături de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, invită publicul să viziteze, la Palatul Culturii, în perioada 2 – 15 noiembrie 2021, o expoziție a Muzeului „Dostoievski” din Sankt Petersburg, consacrată vieții și operei marelui scriitor.
În noiembrie 2021, se împlinesc 200 de ani de la nașterea marelui clasic al literaturii universale, scriitorul Feodor Mihailovici Dostoievski, autor al unor opere celebre, precum „Crimă și pedeapsă”, „Frații Karamazov”, „Idiotul”, „Demonii”, „Jucătorul”.