Nea Mărin se simte mai bine şi abia aşteaptă să ajungă acasă. Nea Mărin a spus că boala se vede altfel din spital şi îndeamnă la responsabilitate.
În ultimele 24 de ore, rata infecțiilor este de peste 12%. Avem doar 833 de noi cazuri, dar puţin peste 7.000 de teste. Printre bolnavi este şi un medic de la maternitatea Bucur, acuzat că le-a ascuns colegilor că are febră, notează observatornews.ro.
Nea Mărin: Şi eu am gândit la început că nu o fi dracul atât de negru. Numai că, atunci când am venit aici şi am văzut oamenii ăştia toţi îmbrăcați în alb, cu viziere, cu măşti, cu ochelari, cu mănuşi, m-am speriat. Nu vreau să ajungă nimeni aici să vadă ce am văzut eu.
La câteva zile de la internarea la Matei Balş, Nea Marin spune că se simte bine. Şi el şi soţia alături de care împarte salonul de spital. Aşteaptă rezultatele radiografiei la plămâni, iar dacă nu le-au fost afectaţi într-o zi sau două vor fi amândoi externaţi. Iar 14 zile se vor izola tot împreună.
Nea Mărin: Deja mă mănâncă pielea, nu mai am stare. Mă învârt pe aici de colo până colo prin cameră, pe hol. Prima dată îmi iau bicicleta şi nepoţii şi mă duc în parc.
Nea Mărin e impresionat de munca fără sfârşit a medicilor şi asistentelor
Nea Mărin: O doamnă asistentă mi-a spus, Nea Marine eu sunt pensionară, sunt voluntară. Am venit că vreau să ajut. Şi sub masca asta zici că are 30 de ani. Sunt obosiţi dar dornici. Am văzut cu mască de oxigen, am stat de vorbă cu băieţi care s-au internat cu mine şi le-a fost din ce în ce mai rău.
Şi fiul lui Radu Mazăre a fost confirmat pozitiv cu SARS-Cov-2. Tânărul de 26 de ani este asimptomatic aşa că nu a rămas internat în spital. Medicii i-au prescris un tratament pe care-l urmează acasă, acolo unde urmează să stea în izolare două săptămâni.
Șefă de la ATI din București, infectată cu coronavirus
Printre pacienţi sunt şi medici. Fosta şefă a secţiei de Terapie Intensivă din maternitatea Bucur din Bucureşti – spital suport Covid – a fost confirmată pozitiv. Conducerea spitalului susţine că femeia a venit la serviciu cu bună ştiinţă, deşi avea febră, a evitat să completeze rubrica de temperatură din chestionarul de triaj. Dar a purtat echipamentul medical pe toată durata gărzii şi a stat izolată în cabinet. Medicul neagă acuzaţiile.
Dr. Rodica Ologu: La intrarea în gardă aveam 34. Dacă asta se numeşte temperatură luată de ei. Mă simţeam încinsă, mi-am pus o perfuzie pentru că, de fapt, pe mine stomacul mă durea foarte rău. Eu am ajuns acasă, mi-am luat termometrul meu şi aveam 37 cu 4.
Atunci a chemat ambulanţa, iar în prezent este internată în spital. 465 de pacienţi sunt acum în stare gravă sau foarte gravă în secţiile de ATI. Medicii se tem că, în acest ritm, va veni ziua în care vor avea de ales între bolnavi.
Laurențiu Ivanovici, director spitalul județean de urgență Craiova: Să respecte măsurile de precauţie pentru a nu fi nevoiţi noi să stabilim cine intră în secţie sau cine nu va intra, pentru că nu vom avea locuri la un moment dat.
33 de români au piedut lupta cu virusul în ultimele ore. Printre ei şi un medic de familie din Craiova.
Laurențiu Ivanovici, director spitalul județean de urgență Craiova: A fost admisă la terapie intensivă într-o stare gravă. Doamna doctor avea şi alte afecţiuni, obezitate, diabet i s-a administrat de două ori plasmă în această perioadă. S-a făcut tot ce se putea face pentru dânsa.
În timp România se apropie cu paşi repezi de 100.000 de cazuri confirmate – de la începutul pandemiei. Situaţia este gravă şi în alte ţări.
Din cauza creşterii numărului de infectări, Israeul intră, începând de astăzi, în stare de asediu pe timpul nopţii. De la ora 19 la ora 5 dimineaţa, nimeni nu mai are voie să iasă din case.