Mită încasată după un calendar fix, în zilele de luni și joi, în mașina de serviciu. Este acuzația adusă fostului șef al Poliției Eforie, trimis în judecată pentru că ar fi protejat, contra cost, o rețea care controla comerțul ambulant pe plajele din localitate.
Sezonul estival era o perioadă profitabilă pentru polițist, acuză DNA, care vine cu mărturii potrivit cărora fostul șef de poliție încasa câte 600 de lei la întâlnirile care aveau loc odată la 3-4 zile.
Anchetatorii anticorupție din Constanța au descoperit că, în ultimii doi ani, când plajele din Eforie au fost pline, în loc să sancționeze comerțul ilegal practicat de vânzătorii ambulanți, fostul șef al unității de poliție din localitate îi proteja. Nu gratis însă, ci pe baza unei înțelegeri cu cei care erau în spatele afacerii.
Procurorii susțin că, pe toată durata sezonului estival de anul trecut, în zilele de luni și joi, comisarul șef s-a întâlnit cu un reprezentant al grupărilor care controlau comerțul ilegal de pe plajele din Eforie, pentru a primi așa zisa taxă de protecție. În medie, 600 de lei la fiecare întâlnire.
Pentru a-și construi dosarul, procurorii au reușit să îl convingă pe intermediarul dintre comercianți și polițist să colaboreze.
„Îi dădeam banii în maşină, aproape de fiecare dată în apropierea sediului Poliţiei. Intram în maşină şi îi lăsam banii. Acesta nu punea niciodată mâna pe bani în prezenţa mea. Când urcam în maşină, îi lăsam întotdeauna în portiera dreapta. Însă de cele mai multe ori puneam banii în portbagaj. Nu mi-a mulţumit, aşa cum niciodată nu mi-a mulţumit pentru contribuţie.”, potrivit unei mărturii din dosarul DNA.
Foștii subalterni ai comisarului șef au fost și ei audiați. Au explicat că, în momentul în care îi amendau pe vânzătorii ambulanți de pe plajele din Eforie, aproape fără excepție primeau alte atribuții. Ba chiar erau sancționați pentru că nu respectau itinerariul de patrulare.
Sursa: Digi24.ro