La Iași, specialiștii în educație juridică au intrat cu DREPTUL în școală. Mai exact, zilele trecute au început lecțiile de educație juridică. Echipa predă ore în cadrul unui proiect de educație non-formală numit Orașul Juridic, scopul acestuia fiind de a explica legea pe înțelesul tuturor, mai ales al elevilor.
În urma înscrierilor, echipa Orașului juridic a început orele la Liceul „Miron Costin” din Iași. Cursurile ținute de specialiștii Orașului Juridic în școală nu sunt doar niște ore obișnuite, ci pot fi asociate cu întâlniri interactive, creative, pozitive, inteligente, din care, la final, toată lumea câștigă. Elevii câștigă informații esențiale pentru evoluția lor individuală, morală, socială, iar specialiștii câștigă satisfacția de a contribui la creșterea și educarea minorilor.
Întâlnire juridică la Liceul „Miron Costin” din Iași
La Liceul „Miron Costin” din Iași, elevii și profesorii au fost cei care au ales temele de discuție în cadrul întâlnirilor. La clasa a V-a, elevii au dorit să cunoască mai multe despre comunicarea în spațiul virtual. La clasa a Vll-a, minorii au fost interesați despre atributele de identificare ale persoanei. Clasa a lX-a a preferat o discuție despre stat și societate, dar și despre bullying. Coordonator al activităților în școală a fost avocat Roxana Baban.
Următoarele întâlniri juridice vor avea loc la Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iași, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași, Școala Gimnazială „George Călinescu” din Iași, Școala „Carmen Sylva” din Iași, Școala Primară Maria Montessori Iași și multe alte școli din municipiu, respectiv din țară, în contextul solicitărilor.
Orele de educație juridică au loc în cadrul proiectului Asociației pentru Dialog în Justiție, „Orașul Juridic”, beneficiind de sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Iași, Primăriei Municipiului Iași, Direcției Generale Anticorupție, Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire Consiliere și Evaluare Antidrog Iași, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași și alți colaboratori.
Întâlnirile în școală sunt cofinanțate de Primăria Municipiului Iași, aceasta punând la dispoziția elevilor „Codul penal pe înțelesul copiilor”, o carte care a apărut sub egida aceluiași parteneriat.