Un eveniment dedicat gustului autentic și producției locale are loc la Iași. În perioada 5–7 decembrie 2025, curtea interioară a Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) găzduiește târgul „Bunătăți de la Iași”.
Manifestarea reunește cel puțin 24 de producători locali și participarea a trei licee agricole de prestigiu. Scopul este de a sprijini agricultura ecologică și de a oferi publicului o experiență culinară bazată pe autenticitate.
Noutate absolută
Târgul marchează o premieră județeană: lansarea primei făini de porumb certificată ecologic, obținută din soiul tradițional „porumb sticlos”, și a primei făini de grâu ecologică, adusă de Magazia Morăriței.
Citiți și Concerte dedicate sărbătorilor de iarnă la Palatul Culturii
Vizitatorii vor avea parte de demonstrații culinare live pe toată durata evenimentului. Aceștia vor putea urmări și degusta gratuit preparate tradiționale moldovenești, gătite exclusiv cu materia primă a producătorilor prezenți. Printre rețetele propuse se numără balmoș cu mălai „Cerne soare” și tochitură.
Fii alături de noi pe Facebook

