Organizația Mondială a Sănătății a trimis în România un expert care va asista guvernul în criza sanitară cauzată de pandemie. Heather Papowitz va sta timp de 60 de zile și va face o evaluare la nivel central și teritoriu, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.
”Astăzi a ajuns în România, este expertă în managementul situațiilor de criză, a fost la New York anul trecut în perioada de impact maxim al pandemiei. Procedura este una standard pentru OMS când apare o situație de criză de sănătate publică într-un stat membru”, a spus Baciu.
România este printre cele mai afectate țări, la nivel mondial, de valul 4 al pandemiei. Raportat la populație, țara noastră este fruntașă în lume în ceea ce privește decesele Covid.
„Sunt încântată să fiu aici și să ofer ajutor autoritățile din România”, a transmis expertul OMS, la sosirea în București.
Organizația Mondială a Sănătății a transmis, luni, după discuțiile cu autoritățile române pe tema campaniei de vaccinare anti-Covid, că vaccinarea în populația generală în România este scăzută și stagnează, fiind sub media generală a vaccinării regionale și mult mai mică decât se aștepta la grupurile prioritare vulnerabile, adică persoanele de peste 80 de ani.
De asemenea, Organizația Mondială a Sănătății va sprijini România și cu 34.000 de teste RT-PCR și 200 de concentratoare de oxigen, a mai anunțat Andrei Baciu.
Sursa: Observator
Citește și IMAGINI CU IMPACT EMOȚIONAL! Morga spitalului Universitar din București este arhiplină
Morga spitalului Universitar din București este arhiplină. Corpurile celor decedați din cauza COVID nu mai au loc în frigidere.
La Spitalul Universitar de Urgență București se înregistrează 45 de decedați pe zi – COVID și non-COVID. De regulă, necesarul lunar de saci este de 100. Numărul sacilor a fost suplimentat la 500. 45 de decese pe zi înseamnă 10% din total pacienți, COVID și non-COVID.