Proprietarii de restaurante trebuie să acorde o mare atenție asupra calității mobilierului din bucătăria acestuia. Raportul calitate-preț, siguranța și ușurința în utilizare, precum și aspectul estetic sunt importante. Din aceste motive, mobilierul din oțel inoxidabil este, de ceva vreme, de neegalat în comparație cu cel confecționat din alte materiale. Ce garantează oțelul inoxidabil, care sunt principalele sale avantaje și la ce să acorzi atenție atunci când alegi echipamente de bucătărie, descoperă în rândurile care urmează.
Proprietățile oțelului inoxidabil și utilizarea sa în industria Horeca
Mobilierul din oțel inoxidabil este o tendință în creștere în selecția de echipamente pentru unitățile de catering, restaurante, pub-uri, cafenele și patiserii. Oțelul inoxidabil s-a dovedit a fi cea mai bună soluție atât la pregătirea meselor în restaurante, cât și la expunerea preparatelor.
Aceste confecții metalice nu sunt doar rezistente la coroziune, ci și extrem de durabile, ușor de curățat și oferă un aspect modern. De aici și interesul tot mai mare pentru mobilierul din oțel inoxidabil din bucătăriile private. Oțelul se armonizează perfect cu alte materiale, permițând orice combinații estetice.
Un alt argument important pentru alegerea mobilierului din oțel inoxidabil (mese, dulapuri sau rafturi metalice), este, pe de o parte, ușurința și stabilitatea acestuia, ceea ce înseamnă că poți amenaja cu ușurință locul perfect de muncă, asigurând confortul și siguranța, atât de importante în unitățile de catering .
Oțelul inoxidabil oferă siguranță
Bucătăria unei unități gastronomice este, cu siguranță, inima oricărei afaceri culinare. Reprezintă un spațiu în care este mereu agitație și există temperaturi periculos de ridicate, motiv pentru care este atât de important să asiguri siguranță maximă.
Atunci când alegi mobila în bucătărie, mai ales în bucătăria unui centru gastronomic, trebuie să te asiguri că, de exemplu, blaturile meselor de lucru vor fi rezistente la temperaturile ridicate. Cu ajutorul oțelului inoxidabil, datorită proprietăților sale, nu există posibilitatea de incendiere sau deformare sub influența căldurii. De asemenea, este rezistent la impact, nu exista riscul de crăpare sau ciobire ca în cazul blaturilor din piatră.
De ce oțelul inoxidabil este cea mai bună soluție pentru echipamentele de bucătărie?
Iată câteva dintre cele mai importante avantaje ale dotării bucătăriei cu mobilier din inox:
- Oferă un aspect curat, estetic și modern care se încadrează în orice interior, în bucătăriile din restaurante, dar și în cele private;
- Poate rezista la temperaturi ridicate fără cel mai mic risc de a deteriora echipamentul sau de a strica aspectul;
- Față de mobilierul din alte materiale, cel din inox este extrem de ușor, și astfel îi poți schimba locul în bucătărie în funcție de preferințe sau să schimbi conceptul fără prea mult efort;
- Garantează rezistență ridicată la coroziune;
- Este 100% reciclabil;
- Suprafața sa este perfect netedă, nu are pori sau crăpături și astfel este foarte ușor de curățat;
- Nu reacționează cu acizii, ceea ce îi crește semnificativ rezistența;
Varietatea de mobilier din oțel inoxidabil este imensă. De la cele mai simple mese la cele cu rafturi, dulapuri, chiuvete și rafturi metalice, aceste piese de mobilier se completează și sunt disponibile în dimensiuni care se armonizează între ele.