Primăvara este sezonul în care ne putem bucura de legume proaspete. Aceasta leguma curăță stomacul de toxine și are multiple alte beneficii pentru organism.
Este vorba despre spanac, o leguma care se gasește din abundență în piețe, în această perioadă și care, este bogată în vitamine și minerale. Spanacul conține Vitaminele A, C, E, K, precum și calciu, fier, magneziu, potasiu și fosfor.
Mai mult, spanacul este indicat și în diete, având foarte puține calorii, dar un număr mare de fibre.
Beneficiile spanacului
Spanacul are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Tocmai de aceea este important să îl introduci cât mai des în alimentația ta. Iată care sunt acesta:
Reduce tensiunea arterială. Având un conținut ridicat de potasiu, spanacul ajută la reglarea hipertensiunii arteriale.
Susține sănătatea oaselor. Conținutul de vitamina K si vitaminele C si D, ajută la menținerea sănătății oaselor.
Îmbunătățește digestia. Fiind bogat în fibre și apă, spanacul previne apariția constipatiei și reducerea simptomelor neplăcute de balonare.
Ajută la îmbunătățirea vederii. Spanacul este bogat in antioxidanti. Printre acestia se numara si luteina si zeaxantina, care ajuta la îmbunătățirea vederii.
Previne infarctul și ateroscleroza. Conținutul de luteina din spanac previne depunerile de grasimi pe artere si ingrosarea acestora, ducand la prevenire bolilor de inima.
Alte beneficii ale spanacului:
- Previne anemia, datorita aportului de fier
- Are proprietati antiinflamatorii.
- Te ajuta sa te odihnesti mai bine.
- Intareste imunitatea
FOTO: freepik.com
Sursa info: acasa.ro