Plecarea într-o călătorie în străinătate poate fi un moment îndelung așteptat, mai ales atunci când este vorba de o vacanță binemeritată sau chiar un moment de rutină dacă ești o persoană care călătorește mult în interes de afaceri sau pentru că astfel este specificul jobului.
Una dintre cele mai mai importante – și, deseori, stresante – etape dinaintea plecării într-o călătorie este făcutul bagajelor. Pentru unii poate fi o activitate ușoară și simplă, dar pentru mulți alții este un adevărat coșmar mai ales atunci când vine vorba de a așeza toate lucrurile trebuincioase și, în special, a nu uita nimic dintre lucrurile cu adevărat importante într-o călătorie.
Iată câteva idei și strategii pe care le poți adopta data viitoare când vei avea de făcut bagajele în vederea unei deplasări în străinătate
Gândește un plan de ambalare
Înainte de a deschide geanta de voiaj sau valiza și a începe să arunci de-a valma toate lucrurile de care crezi că vei avea ”neapărată” nevoie pe parcursul călătoriei, este o bună idee să te oprești și să identifici cu ce te vei confrunta în destinația în care vei ajunge. Fă o cercetare succintă asupra stării vremii la destinație pentru întreg intervalul preconizat de ședere. Acum ai la dispoziție diverse site-uri și aplicații meteorologice de încredere care îți pot furniza date destul de precise privind temperaturile și șansele de precipitații. Astfel, poate nu va fi necesar să ambalezi toate puloverele pe care le ai sau 3-4 perechi de ghete dacă vremea se anunță stabilă și relativ plăcută.
De asemenea, este o bună idee să alegi vestimentație în culori neutre pentru a nu te lăsa prins în mrejele nehotărârii. Hainele în culori neutre, în funcție de scopul călătoriei, pot fi purtate în mai multe ocazii și, astfel, nu ai nevoie să iei mai multe în afară de 1-2 exemplare sau perechi care sunt și confortabile în același timp.
Odată identificate tipul și numărul de accesorii vestimentare este timpul să începi să le pui deoparte și să triezi obiectele personale de care ai nevoie absolută, de la cosmetice și până la lenjerie, însă nici aici nu ar trebui să te lași cuprins de ”febra” de a avea totul cu tine. Alege cu înțelepciune doar lucrurile strict necesare.
La finalul părții de planificare nu ar trebui să uiți de documentele necesare care ar trebui așezate separat de restul bagajului. Este vorba aici de actele de identitate (pașaport, carte de identitate), de biletul de avion și, ceea ce este foarte important, de eventualele asigurări de călătorie pentru tine și pentru membrii familiei. Nu este recomandat să pleci fără o asigurare bună de călătorie – așa cum este și asigurarea de călătorie / medicală online de la Allianztiriacunit.ro – care te poate proteja în diverse scenarii neplăcute care se pot ivi: anularea plecării din motive independente de persoana ta, asigurarea bagajelor, eventuale riscuri în cazul practicării de sporturi de agrement la destinație, asistență medicală de urgență și/sau repatriere medicală în cazul nefericit al infectării cu COVID-19.
Adoptă o strategie de ambalare inteligentă
Una dintre cele mai eficiente moduri de ambalare a bagajelor personale, mai ales în privința accesoriilor vestimentare, este rularea acestora. Majoritatea oamenilor apelează la clasica împăturire, dar este bine de reținut că rularea economisește un spațiu cel puțin dublu. Așa că dacă ai multe haine de luat începe să le rulezi și vei observa că vor încăpea fără să te mai chinui la final să închizi valiza sau geanta.
Un alt truc inteligent este să folosești ”spațiul de depozitare” oferit de perechile de încălțăminte pe care le iei cu tine. Ai putea de exemplu să pui acolo șosetele sau piesele mici de cosmetică sau orice alte accesorii care pot încăpea.
Nu aștepta să se umple valiza sau geanta la refuz înainte de a trage fermoarul. Închide valiza când aceasta este aproape plină și redeschide-o apoi. Vei observa că se va crea un pic de spațiu suplimentar prin comprimarea lucrurilor aflate în interior. Astfel, vei mai găsi puțin loc pentru ultimele obiecte pe care le vei lua cu tine.