Emoțiile sunt primele semne care pot indica dacă avem nevoie de ajutor suplimentar pentru sănătatea noastră atât mintală, cât și sufletească. Indiferent de natura problemelor de sănătate, acestea reprezintă mereu un semnal de alarmă și multe frământări care necesită, de cele mai multe ori, evaluări medicale ce nu pot fi ignorate.
Iată 3 semne pentru care nu ar trebui să neglijezi un consult psihiatric
Psihiatria nu reprezintă locul în care vrei să ajungi sau pe care să-l incluzi cu ușurință în viața ta, însă trebuie să ții cont de faptul că aceasta implică medici care sunt pregătiți să descopere și să trateze posibilele tulburări psihice. Cel mai important este că nu doar bolile grave merită tratate, precum Alzheimerul sau formele de demență, ci și cele mai puțin observabile ca de exemplu consumul de alcool, administrarea drogurilor, depresia, anxietatea sau tulburări afective bipolare. Toate acestea implică nevoia unui consult psihiatric.
Emoțiile puternice
Dintre toate emoțiile care te copleșesc pe parcursul unei zile, este foarte important care dintre acestea dețin frecvența cea mai mare. Dacă în decursul unei perioade lungi observi că ești doborât/ă de sentimente negative sau frustrări, atunci poate fi vorba ori despre o perioadă stresantă, ori despre faptul că ai nevoie de psihoterapie. Deși pare complicat, cineva din exterior poate privi obiectiv ceea ce se petrece, permițându-i să înțeleagă cauzele profunde ale dereglărilor tale emoționale, pe când cineva din interior precum familia sau prietenii, nu ar face decât să se implice emoțional.
Dezechilibrele
Dezechilibrul repetat și ignorat poate avea efecte complet devastatoare asupra stării mintale. De cele mai multe ori, cine se luptă cu probleme emoționale, se luptă și cu dezechilibre puternice care afectează eficiența, atenția, puterea de a memora și de a fi atent la ce se întâmplă în jur. Este foarte esențial să cauți un asistent care să intervină în ajutorul tău, iar un consult psihiatric la Clinica-hope.ro poate fi metoda salvatoare potrivită atât pentru tine, cât și pentru familia ta.
Psihiatrul nu reprezintă un medic care se ocupă doar de diagnosticele în fază terminală, el este mai mult decât atât – reprezintă ajutorul complet pentru cei care nu se mai pot odihni, nu mai pot munci în mod eficient, deci cu probleme des întâlnite. Problema constă, de fapt, în decizia oamenilor de a cere ajutorul mult prea târziu, găsind alternative care înrăutățesc starea de sănătate precum alcoolul.
Traumele
Traumele sunt durerile emoționale interioare pe care indivizii le ignoră involuntar. Acestea au nevoie de prezența unui doctor psihiatru, deoarece implică evenimente care au o amprentă viguroasă și care necesită o explorare atentă. De exemplu, principalele traume provin din relația cu familia din cauza comportamentelor agresive sau nepotrivite. În caz contrar, acestea pot fi dobândite pe parcursul vieții prin relații sociale care cauzează dureri emoționale sau traume directe precum accidentele.
Dintre specialiștii bolilor mintale, psihiatrii sunt medicii compleți care pot oferi soluția salvatoare în funcție de natura problemei. Desigur, acesta comunică și cu alți medici precum cel de familie sau psihologi, însă consultul psihiatric are rolul de a soluționa evaluarea diagnosticului.