Angelica Cocea, învăţătoare la Liceul Tehnologic „Petre P. Carp” din Ţibăneşti, a obţinut Premiul I la categoria Dezvoltarea abilităţilor socio-emoţionale, în cadrul Galei Profesorul Anului din mediul rural. În total au fost cinci cadre didactice câştigătoare la cele cinci categorii de premiere, care predau în judeţele Iaşi, Argeş, Călăraşi, Olt şi Timiş.
Gala Profesorul Anului din mediul rural a avut loc joi, 23 februarie, la Ateneul Naţional din Iaşi şi a fost transmisă live pe pagina de Facebook Teach for Romania.
Sprijinul elevilor din Ţibăneşti
Angelica Cocea este învăţătoare la Liceul Tehnologic „Petre P. Carp”, Ţibăneşti, judeţul Iaşi şi a obţinut Premiul I la categoria Dezvoltarea abilităţilor socio-emoţionale din cadrul Galei Profesorul Anului din mediul rural. Este acel cadru didactic care se implică, căruia îi pasă şi care îşi doreşte ca elevii săi să evolueze constant. Astfel, de-a lungul timpului a organizat diverse proiecte educative şi extracurriculare, pentru a le dezvolta abilităţile socio-emoţionale. Are un motto în care crede şi pe care îl aplică în toate activităţile ei: „Faci lucruri pentru a fi vizibil sau eşti vizibil pentru că faci să se întâmple lucruri în jurul tău”.
Merge alături de elevi la festivaluri de teatru, are grijă ca în fiecare zi să nu lipsească cele 15 minute de lectură, vrea să le demonstreze că a nu şti sau a pune o întrebare nu este o greşeală şi a creat Căsuţa Poştală a aprecierilor pentru a-i face pe copii să se simtă parte a unui colectiv.
Au nevoie de sprijin emoţional şi de înţelegere, iar acest lucru vine, probabil, de la un adult care trebuie să treacă mereu printre ei, să îi asculte şi să le ofere un zâmbet”, precizează Angelica Cocea, învăţătoare la Liceul Tehnologic „Petre P. Carp” din Ţibăneşti.
Profesorii câştigători
Categoria: Prevenirea abandonului şcolar
- Locul I, Nicoleta Maria Gavrilă – învăţător, Şcoala Primară Nr. 1 Valea Mănăstirii, Ţiţeşti, judeţul Argeş
- Locul II, Marinela Culea – director, Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau”, Brăneşti, judeţul Ilfov
- Locul III, Cătălina Geantău – învăţător, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Domniţa, Ţibana, judeţul Iaşi
Categoria: Dezvoltarea literaţiei
- Locul I, Valeria Florentina Neagu – profesor, Şcoala Gimnazială Nr. 1, Curcani, judeţul Călăraşi
- Locul II, Maria Fazakas – învăţător, Şcoala Gimnazială Ip, judeţul Sălaj
- Locul III, Daniela-Paraschiva Danka – profesor, director adjunct, Şcoala Gimnazială Roşia, judeţul Sibiu
Categoria: Dezvoltarea abilităţilor socio-emoţionale
- Locul I, Angelica Cocea – învăţător, Liceul Tehnologic „Petre P. Carp”, Ţibăneşti, judeţul Iaşi
- Locul II, Elena Grădinaru – învăţător, Şcoala Gimnazială „Ion Ghica” Tortoman, judeţul Constanţa
- Locul III, Elena Spiridon – învăţător, Şcoala Gimnazială „Gheorghe Şincai”, Şinca Veche, judeţul Braşov
Citiți mai multe pe ziaruldeiasi.ro