Cea de-a opta ediție a festivalului Rocanotherworld va avea loc în Iași, la Brizo, între 22 și 25 iunie 2023. Pe parcursul celor patru zile, zona de agrement Aroneanu va găzdui o serie de concerte și dj-seturi desfășurate pe 2 scene, spații de lounge și de food & beverage, precum și un areal de petrecere a timpului în aer liber în care vor avea loc activități recreative și sportive destinate atât copiilor, cât și adulților și multe altele.
Biletele și abonamentele sunt disponibile online: www.beforothers.rocanotherworld.com
Pentru încurajarea și susținerea participării tinerilor la întreaga experiență a festivalului, au fost lansate abonamente pentru elevi și studenți cu un discount de 50%, iar copiii sub 12 ani însoțiți de un adult plătitor de bilet au accesul gratuit. Biletele gratuite pentru persoanele cu dizabilități și pentru însoțitorii lor pot fi obținute prin completarea formularului disponibil pe website-ul www.rocanotherworld.com, din secțiunea FAQ / Bilete.
Programul festivalului Rocanotherworld este următorul:
Main stage:
· joi (22 iunie): Warhaus, Moonlight Breakfast, We Singing Colors, Zimbru;
· vineri (23 iunie): Madrugada, Luna Amară, Orkid, Rana;
· sâmbătă (24 iunie): The Mono Jacks, Byron, Muse Quartet, Andra Andriucă, Ottis Coeur;
· duminică (25 iunie): Subcarpați, Basska, HVNDS și Coven Clash.
Electronic stage:
În timpul weekendului festivalul va continua până la răsărit pe ritmurile DJ-ilor reprezentați de label-urile Cyclic și VRTW (Vinyl, Rum, Tapas & Wine). Programul acestei scene este următorul:
· vineri (23 iunie): Mihai Popoviciu, Afgo, Lemon;
· sâmbătă (24 iunie): UFe, Bully, K-LU.
Scena de silent disco, un concept introdus în 2020, va continua și la ediția de anul acesta. De joi până sâmbătă participanții vor avea opțiunea de a alege să asculte genuri muzicale diferite difuzate simultan pe 3 canale. Cristu, Andrei C și Alien sunt cei 3 selectori ale căror mixuri vor putea fi ascultate în căști pe cele trei canale.
Caleidoscopul lor sonor cuprinde muzică electronică, drum and bass, alternativ, rock, pop, smooth, soulful și groovy.
Sâmbătă și duminică, de la orele 15:00 la 18:00, Eduard Draude ne răsfață cu muzici alese în Lounge Area.
Sâmbătă (24 iunie) și duminică (25 iunie), de la orele 12:00 vor avea loc două dezbateri la Acaju, iar intrarea la aceste evenimente va fi liberă.
Sâmbătă are loc discuția „Etică și echilibru în lumea evenimentelor culturale” moderată de Ștefan Teișanu, co-fondator Centrul Cultural Clujean, Fapte și Nord, la care vor participa Iulia Pop – Co-fondator Overground Music, Corina Giurgia – PR și co-fondator Serile Filmului Românesc, Amelia Gheorghiță – PR și facilitator cultural și Patricia Butucel – Fondator și Director Festival Rocanotherworld.
„Artă, oameni și AI” îi are ca invitați pe Marius Ursache – antreprenor, geek, artist-, Maria Comârlău – manager cultural; Ciprian Făcăeru – co-fondator și director creativ al studioului Augmented Space Agency și pe Ștefan Teișanu – director Centrul Cultural Clujean și moderator al discuției de duminică.
Festivalul este unul pet friendly, iar în cadrul lui va fi organizată o colectă pentru animalele fără stăpân din adăposturile din Iași care va avea loc în zilele de 24 și 25 iunie, între orele 17:00 și 19:30 – Ai cumva o păturică?. În cadrul acesteia sunt așteptate donații de hrană (umedă și uscată), medicamente pentru cățeii și pisicile fără adăpost, haine vechi, covoare, pături, produse pentru curățenie (clor, detergent, dezinfectant etc.).
Sâmbătă și duminică (24, respectiv 25 iunie), de la 16:00 la 19:00, va avea loc un Atelier de Colaj Climatic, un board game despre schimbările climatice, bazat pe inteligență colectivă și creativitate recomandat de IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) – cea mai de încredere resursă actuală despre schimbările climatice. Locurile sunt limitate, participarea e gratuită (însă adresată persoanelor cu bilet sau abonament de festival) și înscrierea se face completând acest formular online.
Misiunea asumată în 2021 de festival prietenos cu mediul, alături de partenerul principal, Kaufland România, continuă și în acest an, întreaga organizare fiind realizată pe principii de prevenire, reutilizare, redesign și reciclare.
În vederea atingerii obiectivelor întreprinse, principalele acțiuni fiind colectarea separată a deșeurilor, eliminarea plasticului de unică folosință din zona de food and beverage, eliminarea promovării clasice de tip OOH (bannere, panouri, afișe) și înlocuirea de tip digitată, utilizarea materialelor sustenabile în realizarea mobilierului și a signalisticii, folosirea energiei verde, regenerabile pentru iluminatul ambiental.
Cu scopul informării și educării publicului privind asumarea unui comportament responsabil față de natură, precum și sustinerea artiștilor, festivalul va găzdui instalații artistice, activități experimentale și performance-uri realizate de către artiștii invitați la festival. La începutul lunii iunie a fost lansat inclusiv un apel pentru proiecte de artă sustenabilă în valoarea de 7500 lei, în care câștigătorul, Mihai Aureliu Savin, va „recontextualiza, reinterpreta și reconstrui o varietate de obiecte nereciclabile, oferind o mumificare naturală a prezentului artificial”.
Un alt obiectiv important este încurajarea transportului alternativ, care va fi realizat și în acest an, prin amenajarea unei parcări de biciclete și facilitarea transportului în comun pe toată perioada festivalului. Cu ajutorul Primăriei Municipiului Iași și Compania de Transport Public Iași va fi suplimentată o cursă specială, ce va fi pusă la dispoziția oamenilor, în fiecare zi de eveniment, pe ruta Tg. Cucu – Brizo – Tg. Cucu. Autobuzul va circula din oră în oră astfel: joi între 15:00 – 01:00, vineri între 15:00 – 03:00, sâmbătă între 13:00 – 03:00 și duminică între 13:00 – 01:00.
Direcția caritabilă devenită tradiție va continua și în acest an, prin sprijinirea proiectului educațional #Preƨent, desfășurat alături de partenerul principal, Kaufland România, proiect care oferă accesul la educaţie alternativă și nonformală pentru copiii instituționalizați, în vederea egalităţii de şanse privind integrarea în societate. Acesta vine în completarea misiunii Asociației Industrii Creative, co-organizator Rocanotherworld, de a dezvolta proiecte culturale, educative și sociale având ca miză principală dezvoltarea comunității.
Început în 2020, a fost dezvoltat de-a lungul ultimilor ani în 12 centre de rezidență, 5 județe din Moldova, cu 27 de ateliere distincte, 38 de traineri, 361 de sesiuni și 731 de beneficiari. Acesta a adus cu sine un impact puternic asupra copiilor, urmând a fi continuat și dezvoltat în perioada următoare.
Regulamentul de acces la Rocanotherworld 2023
Spectatorii sunt rugați să parcurgă regulamentul pentru a fi bine informați cu privire la desfășurarea evenimentului.
- Accesul la evenimente se face joi și vineri începând cu orele 17:00, iar sâmbătă și duminică începând cu orele 15:00;
- Nu vor fi disponibile biletele în format fizic la intrare; Biletele vor fi scanate, evitându-se astfel tipărirea;
- Accesul va fi permis pe baza biletului valid, unei singure persoane, o singură dată; Brățara în baza căreia se va face accesul va trebui păstrată pe toată durata festivalului, participanții fiind rugați să aibă asupra lor și un act de identitate valid. Pentru siguranța publicului și buna desfășurare a evenimentului, participanții sunt de asemenea rugați să nu aducă bagaje mari în incinta evenimentului;
- Recomandăm folosirea protecției solare și anti-țânțari;
- Persoanelor care au probleme de ordin auditiv le sunt recomandate folosirea dopurilor de protecție pentru urechi;
- În caz de ploaie, se recomandă folosirea pelerinelor de ploaie. Accesul cu umbrele este strict interzis în incinta locației;
- Este interzis accesul cu băuturi îmbuteliate sau recipiente reutilizabile pentru băuturi, obiecte contondente, stroboscop, făclii, torțe, artificii, petarde, arme, curele metalice, aparate foto/video profesionale;
- Sunt interzise introducerea sau afișarea inscripțiilor, bannerelor, pancardelor și a altor elemente vizuale care incită la discriminări de orice fel și violență publică;
- Este interzisă deteriorarea locației și aruncarea ambalajelor în spațiile neamenajate în acest scop;
- Este interzis consumul de substanțe periculoase, toxice sau halucinogene în incinta locației și a perimetrului acesteia;
Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași din cadrul Agenției Naționale Antidrog este prezent cu un punct de informare în cadrul festivalului și oferă evaluare și consilierea psihologică și socială a persoanelor consumatoare, în vederea renunțării la consumul de droguri.
- Persoanelor sub vârsta de 18 ani le este strict interzis accesul în locuri unde se servesc băuturi alcoolice sau se încurajează fumatul;
- Este interzisă folosirea injuriilor în incinta locației;
Toate măsurile care trebuie respectate vor fi semnalate atât înainte de eveniment, cât și pe toată durata acestuia.
Biletele și abonamentele sunt disponibile în continuare online.
Rocanotherworld 2023 este un festival explorator de muzică, artă, gânduri, oameni și idei, organizat la Iași de Asociația Industrii Creative și Showberry, ce a luat naștere în 2016, in memoriam Ioan Dan Niculescu.
Acesta reprezintă o călătorie colectivă, o stare de spirit, o celebrare a vieții prin (re)conectarea la valori, o efervescență culturală și o conturare a felului de-a fi – curios, diferit și pentru ceilalți.
Cea de-a 8-a ediție a festivalului Rocanotherworld va avea loc în Iași în perioada 22 – 25 iunie 2023, în zona Aroneanu, la Brizo.
Mai multe informații:
Facebook: https://www.facebook.com/rocanotherworld/
Instagram: @rocanotherworld
Website: www.rocanotherworld.com și https://asociatiaindustriicreative.com/rocanotherworld/