Fie că ai avut sau nu simptome de boală, testele de tip antigen-anticorpi, efectuate în laboratoarele medicale în urma recoltării unei probe de sânge, arată dacă organismul a dezvoltat anticorpi specifici SARS-CoV-2. Important de menționat este faptul că testele pentru anticorpi nu se folosesc atunci când o persoană prezintă simptome specifice de boală.
În cazul în care nu știi să fi avut infecție COVID-19, dar te gândești că este posibil să fi intrat în contact cu virusul și să fi fost asimptomatic sau în cazul în care ai avut simptome pe care le-ai asociat cu alte afecțiuni este recomandat să faci un test calitativ IgG anti-N (nucleocapsida). Astfel, rezultat confirmă sau infirmă prezența anticorpilor, fără să precizeze concentrația acestora. Proteina N este considerat cel mai abundent imunogen și bine conservat component viral, anticorpii îndreptați împotriva ei fiind un martor serologic important în evidențierea răspunsului imun antiviral.
De asemenea este recomandat și testul pentru anticorpi anti-Spike , care măsoară cantitativ concentrația de anticorpi IgG. Testul IgG anti-Spike poate fi efectuat și după vaccinare , fie că ai certitudinea unei infecții anterioare sau nu.