Cât ne costă murăturile pentru iarnă în anul scumpirilor? E vremea legumelor, dar preţurile nu mai sunt ca altădată. Conservele de acasă pot ajunge să coste, astfel, cât cele din supermarket, dacă nu ştim cum să facem economii.
Un preţ bun obţinem dacă luăm cantităţi mai mari, direct de la producători. Reporterii News Hour with CNN au calculat diferenţele de preţ şi sunt chiar semnificative.
Când vine vorba despre cămara de iarnă, cumpărăturile en-gros ne pot ajuta să economisim serios. Baxurile de 10 kilograme se vând mai ieftin decât în piețe. Astfel că roșiile ajung la 2 lei/kg, castraveții la 3 lei iar în ceea ce priveşte ardeii și vinetele 4 lei- kg. Oțetul, pe care de asemenea îl găsim aici, este și el 3 lei pe litru la bax.
Şi condimentele s-au scumpit cu mai bine de 10%. Pot creşte costul final al conservelor pentru toamnă cu câteva zeci de lei, în funcţie de cantitate.
Conform statisticilor, anual, românii aruncă o cantitate mare de alimente. Suficient cât să umplem 127.500 de camioane.
Aliniate în coloană, aceste camioane ar reprezenta distanța de la București la Munchen.
Sursa: Antena3
Citește și: Seceta din acest an a provocat dublarea preturilor la legume pentru zacusca