Daca pe masa bunicilor noastre nu lipsea niciodata, occidentalii abia acum câțiva ani au descoperit-o. Nutritionistii britanici recomanda “varza ieftina, murata” pentru numeroasele proprietati asupra intregului organism.
In Romania este o traditie sa pui varza la murat si sa te bucuri mai apoi de ea pe toata durata iernii, in special datorita gustului. Insa de beneficiile acesteia nu se bucura doar papilele noastre gustative, notează foodstory.ro.
Plina de bacterii bune pentru organism si o aciditate perfecta pentru consumul alaturi de carne, varza murata este un aliment ideal pentru sezonul rece.
Ajuta sistemul imunitar sa se lupte cu infectiile si este plina de bacterii benefice pentru digestie – creste flora sanatoasa din tractul intestinal chiar mai mult decat un iaurt. Tocmai de aceea, isi merita din plin reputatia de remediu pentru durerile de stomac si constipatie.
Mai mult, varza murata contine compusi naturali anti-cancer si este chiar recomandata de nutritionistii britanici in acest sens.