Sâmbătă, 24 iunie, de la ora 17:00, în sala mare de spectacole Radu Beligan a Ateneului Naţional din Iaşi, are loc premiera a spectacolului „Generaţia Zet – Story al unui Suferman cu glugă”.
Spectacolul este rezultat al proiectului finanţat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, APEL 6 – Consolidarea antreprenoriatului cultural şi Dezvoltarea audienţei şi a publicului – Sesiunea 3. Accesul la acest spectacol interactiv este liber, însă în limita locurilor disponibile.
„Tema este depresia preadolescenţilor. Este un spectacol despre emoţii, despre cum ei îşi gestionează emoţiile la şcoală, acasă, între şcoală şi acasă. Este o radiografie psiho-socio-culturală a ceea ce trăiesc, cred, simt, gândesc şi fac aceşti copii, întrucât textul este întocmit după un studiu de caz. Peste 300 de copii din Iaşi au răspuns unor interviuri şi chestionare, deci poveştile sunt ale lor, sunt reale”, a declarat coordonatorul artistic al proiectului, Cezara Fantu.
Premiera spectacolului „Generaţia Zet – Story al unui Suferman cu glugă”
Premiera spectacolului „Generaţia Zet – Story al unui Suferman cu glugă” aduce un concept inovator în lumea artistică. Tinerii spectatori vor avea posibilitatea de a influenţa desfăşurarea acţiunii şi chiar finalul, utilizând cartonaşe colorate pe care le vor primi la intrare. Astfel, ei vor putea schimba deznodământul situaţiilor expuse, participând activ la desfăşurarea spectacolului.
Dragoş Andrei Cantea este responsabil de conducerea muzicală, iar Sorin Cimbru s-a ocupat de sound design. Light design-ul este semnat de Cristi Bortoş, iar video design-ul este realizat de Ciprian Minea. Distribuţia spectacolului include actorii: Bianca Ioan, Sorin Cimbru, Cezara Fantu şi Andrei Sava.
Ateneul Naţional din Iaşi şi Dac Music Performance din Norvegia colaborează în implementarea acestui proiect, având ca obiectiv principal creşterea accesului la cultură şi dezvoltarea publicului. În plus, în cadrul proiectului, echipa de creaţie a realizat un mediu-metraj regizat de Andrei Ivaşcu, care a fost filmat în spaţii neconvenţionale din Iaşi. A fost creată şi o instalaţie de artă folosind obiecte şi culori asociate cu diferitele tipuri de emoţii exprimate de preadolescenţi în interviuri şi chestionare.
sursa: zdi