Zilele acestea, ieșenii și cei care vizitează orașul se pot delecta cu preparate culinare turcești. Gusturi rafinate, farfurii pline de culoare și atmosfera specifică Istanbulului îi încântă pe toți cei prezenți.
Acest eveniment extraordinar nu se limitează doar la bucuria papilelor gustative. Cei prezenți au ocazia unică de a se bucura și de spectacole culturale autentice.
Tantuni: o delicatesă din carne de vită sau pui, Shuberek, pizza turcească în formă de barcă sau Şiş kebab sunt doar câteva dintre preparatele tradiţionale anatoliene.
Și pentru a completa meniul, desertul este punctul culminant, fie că este vorba de cireașa de pe tort sau de fisticul din baklava. Atunci când vorbim despre deserturile turcești, pășim imediat în universul lor delicios, iar tradiționala baklava este nelipsită. Aici veți găsi multe opțiuni: varianta clasică cu fistic, dar și cu vișine, ciocolată sau nucă, toate la prețul de 8 lei pentru 100 de grame.
Citiți și Scris de mână vs tastatură
Vizitatorii îşi pot satisface pofta în aceste zile în Parcul Expoziţiei din Copou. Mâncărurile sunt autentice, pregătite ca acasă, de către turci.
Banii stânși redirecționați către cazuri sociale
Banii strânşi din vânzarea produselor sunt redirecţionaţi către proiecte sociale, sprijinind astfel 150 de familii în nevoie, grație colaborării cu o fundație caritabilă, scrie observatornews.ro.
„În plus, avem programat şi un spectacol de dans al dervișilor în fiecare după-amiază, precum și un dans tradițional nou, foarte amuzant, aici la Iași asukmasuck”, a menționat organizatorul. Festivalul va continua să aducă bucurie și gustări delicioase până mâine.
Fii alături de noi pe Facebook pentru a fi primul informat!