Spitalul modular de la Lețcani este operabil în orice moment, toate adresele necesare fiind trimise atât la Spitalul de Boli Infecțioase, cât și la Direcția de Sănătate Publică Iași.
Anunțul a fost făcut în plenul ședinței Consiliului Județean, de directorul Euronest, Alina Popa. Ea a mai spus că, din cele 31 de observații trimise de Ministerul Sănătății pentru a fi remediate, rămăseseră, la începutul lunii, doar două de rezolvat. Ulterior au venit și adresele necesare prin care se preciza că funcționarea spitalului nu necesită avize speciale din partea Agenției Naționale a Medicamentului și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, scrie radioiasi.ro.
„În acest moment, ca și acum două săptămâni de altfel, spitalul de la Lețcani este perfect funcțional și poate fi în orice moment redeschis. Acum două săptămâni am comunicat Corpului de Control al Ministerului Sănătății stadiul implementării măsurilor. Toate măsurile care reveneau Euronest au fost integral remediate. Ar fi fost două măsuri pentru care am mai fi avut nevoie de timp, dar urmare a răspunsului primit de la Agenția Națională a Medicamentului s-a constatat că, o mențiune din raport, cea referitoare la necesitatea obținerii avizului de funcționare de la ANMDMR nu ne este aplicabilă, Euronest nefiind un furnizor de servicii medicale, ci doar proprietarul unei infrastructuri medicale”, a spus Alina Popa.
Consilierii județeni PSD au părăsit, ieri, ședința, în urma anunțului făcut de directorul Euronest, Alina Popa, conform căreia Spitalul mobil de la Leţcani este funcțional de la începutul acestei luni.
Liderul social-democraților, Cristi Stanciu, a declarat că se dorește inculparea acelora care au achiziționat și au făcut funcțional spitalul:
„Se dorește realizarea unui instrument politic prin care să se dea vina pe cei care au deschis spitalul, tocmai de către cei care, culmea, l-au închis. Nu putem fi de acord cu o astfel de abordare.”
În replică, președintele Consiliului Judeţean Iași, Costel Alexe, a declarat că unitatea trebuie să corespundă din punct de vedere tehnic și medical, fiind înregistrate, în trecut, probleme pe partea de circuite electrice și termice:
„Consiliul Județean a alocat până acum resurse financiare suplimentar față de cele 10 milioane de euro, sprijin tehnic și logistic, astfel încât Euronest, proprietarul acelui spital, să facă operațional acest spital atât de necesar în aceste vremuri. El trebuie să corespundă din punct de vedere tehnic și medical pentru ca echipa noastră condusă de managerul Florin Roșu de la Boli Infecțioase să poată să facă un act medical de calitate și să nu pună în pericol viața pacienților.”
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi au subliniat, în final, că Agenția Euronest trebuie să prezinte o expertiză tehnică și o schiță conform căreia circuitele electrice ale spitalului pot suporta încărcătura energetică a saloanelor de la ATI.