Ovidiu Vizante a demisionat de la conducerea CFR Călători, urmând să se retragă efectiv din funcţie în data de 1 octombrie, au declarat surse pentru Digi24. Cererea de încetare a contractului de mandat a fost depusă în 27 august.
Directorul CFR Călători a intrat în atenția publică în luna iulie printr-un scandal pornit de la o afirmație a sa în care a reacționat iritat când a fost întrebat de ce nu s-a găsit o soluție pentru 30 de copii care au stat opt ore într-un tren.
„Și de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația. (…) Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren. (…) Eu sunt în funcție, eu iau deciziile. De ce trebuie să veniți dumneavoastră să îmi spuneți ce trebuia să fac dacă vă spun că nu se putea face?” a declarat Ovidiu Vizante.
Întrebat dacă au primit călătorii măcar apă cât au stat în câmp, directorul CFR a răspuns: „Vor primi când ajung la București”.
Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a fost întrebat, la o zi după incident, în cadrul unei conferințe de presă de la minister, dacă îl va demite pe Ovidiu Vizante. Oficialul din Guvern a spus că „actul de management se judecă aşezat, la rece, nu după o greşeală de moment”. Drulă a spus că „pentru mine subiectul e încheiat”.
Premierul Florin Cîțu a scris ulterior un mesaj adresat ministrului Transporturilor, în care îi sugera că directorul CFR ar trebui demis.
Citește și Sorin Cîmpeanu spune că nu a susţinut şi nu susţine vaccinarea obligatorie
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că nu a susţinut şi nu susţine vaccinarea obligatorie.
În opinia sa, testarea este un element necesar pentru asigurarea protecţiei sanitare în şcoli şi universităţi, astfel încât cursurile să poată să se desfăşoare cât mai mult cu prezenţă fizică.
„Vaccinarea obligatorie nu a fost niciodată susţinută de mine în calitate de ministru al Educaţiei. Nu este susţinută nici acum. Îndemnul la vaccinare este cu totul altceva, dar nu vaccinare obligatorie”, a spus Cîmpeanu.