Persoanele vaccinate cu serul Johnson & Johnson ar putea avea nevoie de un rapel cu un vaccin ARNm al Pfizer/BioNTech sau Moderna. Cauza ar fi prevalenţa tot mai mare a variantei Delta a coronavirusului, conform unor experți americani.
Unii experţi au spus că au făcut ei înşişi acest lucru, chiar şi fără date publicate care să arate dacă această combinaţie între două vaccinuri diferite este sigură şi eficace, transmite Reuters.
Discuţiile au la bază îngrijorările privind gradul de protecţie oferit de vaccinul J&J faţă de varianta Delta a coronavirusului. Această variantă a fost escoperită prima oară în India şi circulă în prezent pe scară largă în multe ţări, notează News.ro.
Cei vaccinați cu Johnson & Johnson ar putea avea nevoie de rapel
Citiți și Rata de vaccinare s-a prăbuşit la Iaşi: a ajuns la 10% din ritmul de acum două luni.
Delta, care este asociată şi cu o formă de boală mai severă, ar putea deveni rapid versiunea dominantă a virusului în Statele Unite, a avertizat directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky.
Nu există date substanţiale care să arate cât de multă protecție oferă vaccinul J&J împotriva noii variante. Cu toate acestea, studiile din Marea Britanie arată că două doze din vaccinurile Pfizer / BioNTech sau AstraZeneca protejează mai mult împotriva variantei decât una singură.
Mai multe aflați aici.
Citiți și Șef nou la PNL Iași, filiala municipală. Marius Dangă a câștigat alegerile.