În cazul în care cineva a parcat în fața casei tale, ai la dispoziție mai multe măsuri pe care le poți lua. În legislație sunt incluse mai multe drepturi și obligații cu privire la locul de parcare din fața proprietății, însă doar în anumite situații se poate solicita îndepărtarea mașinilor din dreptul porții, scrie știripesurse.ro.
Vedeți și Adriana Bahmuțeanu vrea să se mute în vila lui Prigoană
În țara noastră sunt diferite cazuri în care este o problemă parcarea în fața casei, lucru cauzat, în principal, de lipsa locurilor de parcare. De asemenea, sunt anumite situații în care spațiul din fața casei dumneavoastră este ocupat de autovehiculele, fie ele ale vecinilor sau ale altor persoane. Dacă locul de parcare din fața casei este ocupat, unii proprietari cred că au dreptul să ceară îndepărtarea vehiculului ce se află parcat acolo, însă legislația spune că acest lucru este posibil doar dacă locul este închiriat de la administratorul publicului, adică, de obicei, primăria.
Când se poate anunța Poliția Locală
În cazul în care spațiul este public, iar mașina este parcată regulamentar, proprietarul nu poate cere îndepărtarea acesteia.În Codul Rutier se precizează că mașinile pot fi parcate doar dacă circulația nu este blocată, precum și că pe trotuare trebuie respectată condiția de oferire a spațiului suficient pentru pietoni. Este interzisă și parcarea mașinilor pe spațiul verde, iar autovehiculele nu pot fi staționate dacă blochează accesul la curți sau garaje. Practic, dacă regulile nu sunt respectate, se poate solicita ridicarea mașinilor de pe spațiul public. În cazul în care accesul la proprietate este blocat, puteți apela Poliția Locală, dar doar dacă situația este nejustificată, adică fiind vorba despre parcare neregulamentară. Amenzile pentru șofer pot fi între 330 și 495 de lei, plus 2 sau 3 puncte de penalizare pentru parcarea neregulamentară, iar dacă este vorba de staționare neregulamentară, amenzile sunt între 660 și 825 de lei.
Fii alături de noi pe Facebook