Conferința de Educație Timpurie First7 este singurul eveniment dedicat educației timpurii cu acces gratuit tuturor educatorilor din sistemul public de învățământ.
A noua oprire din turneul celei de-a X-a ediții a Conferinței de Educație Timpurie First 7 a ajuns duminică, 3 noiembrie 2024, pentru prima dată la Iași. Sesiunile de training susținute de către Valentina Secară, Meic Griffiths și Will Hussey, experți renumiți la nivel mondial în educație preșcolară, au dezbătut alături de 190 de cadre didactice înscrise tema abordării personalizate a nevoilor copiilor atipici: „Cum sprijinim nevoile fiecărui copil, în educația timpurie?”
„Ne confruntăm cu provocări semnificative în educația copiilor de astăzi, în special în ceea ce privește nevoile copiilor atipici și a impactului tehnologiei asupra atenției. Conferința oferă răspunsuri concrete, explorând strategii optime și constructive pentru susținerea nevoilor emoționale și intelectuale ale fiecărui copil, prin intermediul unor metode creative precum muzica și dansul, dar și prin adaptarea materialelor educaționale și a mediului de învățare.” susține Valentina Secară, fondatoarea Conferinței de Educație Timpurie.
Cum arată sistemele de învățământ performante?
Participanții la conferință pot asculta și nota ideile celor 3 speakeri prezenți la Iași. Printre aceștia:
Valentina Secară este fondatoarea Conferinței de Educație Timpurie, a primei creșe private din România și First 7 – Centru pentru educație timpurie. Cu o experință vastă atât în România, cât și în Marea Britanie, ea a susținut nenumărate sesiuni de training pentru educatori și părinți, fiind un promotor al educației pentru copii de la 0-3 ani. Plecând de la premisa că „Educația fără inimă nu este educație”, prezentarea Valentinei s-a axat pe importanța inteligenței emoționale în formarea personalității copiilor, mergând dincolo de aspectele pur cognitive. Ea a venit cu o serie amplă de exerciții de autoreglare a emoțiilor, respirație conștientă, pauze mentale („brain breaks”) și limbajul semnelor pentru copii mici (Early Years Sign Language), instrumente esențiale pentru a-i ajuta pe copii să navigheze complexitatea lumii emoționale.
Meic Griffiths este director executiv și fondator al Imperium Federation, liderul unor școli primare și secundare specializate. El este recunoscut pentru abordările sale inovatoare în managementul comportamentului. Cu o carieră dedicată sprijinirii elevilor vulnerabili, Meic vine în premieră la Conferința de Educație Timpurie, pentru a împărtăși tehnici valoroase de a răspunde comportamentelor complexe, cu accent pe consistență și empatie.
Will Hussey este autor de renume și speaker inspirațional, specialist în gândirea transformativă, pozitivă și mindset de creștere pentru vârste cuprinse între 5 și 105 ani. El îi încurajează pe educatori să gândească diferit, să-și îmbunătățească abilitățile și să atingă potențialul maxim, atât pentru ei, cât și pentru elevii lor. Sesiunea de training „Schimbările climatice în clasă” (Classroom Climate Change) vorbește despre pregătirea copiilor pentru drumul vieții, prin redefinirea predării și crearea unui mediu în care copiii să fie responsabili pentru propria învățare. Despre beneficiile învățării în „stare de flow” și rolul fericirii și al conexiunilor autentice în educație, deoarce Will crede că „copiii fericiți învață mai bine.”
Conferința de anul acesta se desfășoară în perioada 12 octombrie – 9 noiembrie, în 10 orașe din România și Moldova, reunind 11 experți internaționali în educație timpurie: Chișinău (12 octombrie), Constanța (13 octombrie), Craiova (19 octombrie), Sibiu (20 octombrie), Brașov (26 octombrie), Timișoara (28 octombrie), București (30 octombrie – 1 noiembrie), Suceava (2 noiembrie), Iași (3 noiembrie) și Cluj (9 noiembrie). Peste 1600 de persoane din sistemul public de învățământ vor participa la sesiunile de training din cadrul conferinței. Participarea este gratuită.
Conferința de Educație Timpurie este o inițiativă a Fundației Acorns prin FIRST7 – Centrul de training pentru părinți și educatori. Evenimentul se adresează educatorilor, învățătorilor, psihologilor, pedagogilor, îngrijitorilor și asistenților medicali din creșe, grădinițe și școli, precum și coordonatorilor responsabili cu întocmirea planificărilor pentru activitățile educaționale ale copiilor cu vârste între 0 și 10 ani. Detalii pe www.first7.ro
Citiți și Birouri de gaming reglabile: Cum să vă îmbunătățiți postura de gaming?
Eveniment organizat cu sprijinul sponsorilor: Bitdefender, R-BAG România, Estetiq Solution
Partener local: Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului din Iași, NOARK.
Fii alături de noi pe Facebook