Nicolae Ceaușescu a fost înregistrat cu numărul 0000001.
Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a făcut public, prin intermediul paginii sale de Facebook, Cartea de evidență personală a Elenei Ceaușescu, soția fostului dictator Nicolae Ceaușescu. Această dezvăluire vine în urma prezentării a documentului similar al lui Nicolae Ceaușescu, evidențiat în arhivele Partidului Comunist Român. Cartea de evidență a Elenei Ceaușescu a fost înregistrată sub numărul 0000002, fiind al doilea astfel de document emis pentru un membru PCR. Acest aspect subliniază poziția de lider al celor doi în Republica Socialistă România, cu Nicolae Ceaușescu figurând sub numărul 0000001.
Reprezentanții CNSAS au menționat pe rețelele de socializare că în spatele succesului oricărui bărbat se află o femeie puternică și în spatele lui 0000001 s-a aflat 0000002, iar în spatele lor, întreaga țară. Această remarcă subliniază importanța și influența Elenei Ceaușescu în perioada regimului comunist din România.
CNSAS a detaliat parcursul impresionant al Elenei Ceaușescu într-o postare pe rețeaua socială, evidențiind multiplele roluri pe care aceasta le-a deținut de-a lungul vieții sale. Ea a fost ucenică la perdele, textilistă, activistă de partid, politehnistă, ingineră, directoare de institut de cercetări și prim viceprim-ministru. De asemenea, Elena Ceaușescu a fost mamă a trei copii și a avut o carieră academică impresionantă, obținând titlul de doctor inginer în chimie și fiind distinsă cu titluri onorifice la universități din întreaga lume.
Citiți și Mașina familiei Ceaușescu scoasă la licitație, la București
Printre realizările notabile ale Elenei Ceaușescu se numără apartenența la diverse academii și societăți științifice internaționale, precum și implicarea activă în politică, fiind membră în Comitetul Central al Partidului Comunist Român și deputat în Marea Adunare Națională. De-a lungul carierei sale, ea a fost decorată cu diverse ordine și decorații, reflectând recunoașterea impactului său în diferite domenii.