Încă un pui simpatic de zimbru și-a făcut apariția în pădurile Parcului Natural Vânători Neamț, acesta stând nedezlipit de mama sa și restul zimbrilor din turmă. Acesta este al doilea pui de zimbru născut în această primăvară identificat până în prezent în cadrul turmelor de zimbri aflați în libertate prin pădurile parcului.
Imaginile frumoase au fost realizate de catre Lică Balmoj, în cursul unei acțiuni de monitorizare.
Zimbrul este cel mai mare mamifer european de pe uscat, putând ajunge la o greutate de 920 de kilograme în cazul masculilor, mai impunători, și de 640 de kilograme în cazul femelelor. Femelele trăiesc în turme, alătri de pui, în timp ce masculii sunt solitari.
Zimbrul a fost reintrodus în fauna țării ?? de silvicultorii români în urmă cu șase decenii, la peste două sute de ani de la dispariția sa din România. Primele exemplare au fost aduse în țară în 1958 din Polonia ?? și, treptat, au fost create mai multe nuclee de zimbri în țara noastră.
Romsilva – Parcul Natural Vanatori Neamt, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Parcul se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare sunt păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.
Parcul Natural Vânători Neamț, inclus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.