Odată cu închiderea Spitalului modular de la Leţcani, 52 de persoane vor rămâne fără contract de muncă. Acestea au fost angajate pe perioadă determinată. Mai exact, conform ordinului Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, contractul persoanelor respective a fost pe durata de funcţionare a unităţii mobile.
“Ei nu fac parte din categoria celor care pot fi angajaţi pe bază de examen. Această regulă este valabilă pentru cei care funcţionează pe un post existent. Nu este concurs, este examen şi atunci dacă postul nu există nu ai de ce să organizezi examen, iar posturile de la Leţcani nu mai există”, a precizat dr. Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
Singurii angajaţi care se vor reîntoarce la locurile de muncă sunt cadrele medicale detaşate pe perioada funcţionării unităţii mobile. Numărul acestora nu depăşeşte însă 10 persoane. Precizăm că, la începutul săptămânii, ultimii trei pacienţi internaţi la ATI COVID Leţcani au fost transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva, scrie ziaruldeiasi.ro.
“La acest moment, la Leţcani, se finalizează curăţenia. Spitalul este organizat pentru a putea fi deschis în orice moment, dacă va mai fi nevoie. Pratic, modulele rămân la Leţcani doar că sunt trecute în conservare, în grija ISU”, a adăugat dr. Vasile Cepoi.
Amintim că Spitalul modular de la Leţcani a costat 13 milioane de euro, bani daţi prin Asociaţia Euronest, proveniţi din bugetele consiliilor judeţene Iaşi şi Neamţ. Unitatea nu a funcţionat nici măcar un an întreg deoarece, în repetate rânduri, au apărut probleme fie la reţeaua de electricitate, fie la cea de încălzire.