O adolescentă de 17 ani a fost vaccinată din greșeală cu serul produs de Johnson&Johnson, dintr-o neglijență a celor de la centrul de vaccinare de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny.
”M-am dus luni la centrul de vaccinare de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny. Am completat cererea și nu mi-a cerut vârsta, numai CNP -ul și datele de pe buletin (adresă, nume). M-am dus și m-am vaccinat cu Johnson și apoi mi-a spus doamna că nu aveam voie să mă vaccinez pentru că nu aveam 18 ani. Am ieșit și am stat 10 – 15 minute pentru a se vedea dacă apar semne adverse. Atunci când a vrut să îmi iau certificatul de vaccinare mi-au spus că nu mi-l pot da pentru că nu am 18 ani și că mi-l vor da când o să fac 18 ani (în februarie 2022) sau când se rezolvă”, a relatat tânăra pentru Știri de Cluj.
Eleva de la Colegiul Tehnic Raluca Ripan spune că a fost alegerea ei să se vaccineze cu Johnson&Johnson, însă nu a fost informată că serul este contraindicat pentru grupa de vârstă din care face parte.
Reprezentanții centrului și-au asumat greșeala
”Au spus că își asumă greșeala, pentru că trebuiau să mă informeze. Acum mă simt puțin rău, dar cred că sunt efectele vaccinului”, povestește tânăra.
Johnson&Johnson este un vaccin care se administrează adulților cu vârsta de 18 ani și peste, informează Agenția Națională a Medicamentului.
Eleva din Cluj-Napoca ar fi trebuit să fie vaccinată cu Pfizer, care este folosit în cazul copiilor care au împlinit 12 ani.
Fratele tinerei susține că aceasta a fost scoasă rapid pe ușă în momentul în care reprezentanții centrului și-au dat seama de greșeală.
Totul, dintr-o ”greșeală informatică”
Un angajat al centrului spune că programul permite înregistrarea minorilor în sistem, însă certificatul nu poate fi emis.
”S-a transmis mai departe către București problema și așteptăm un răspuns. Tabletele permit înregistrarea în sistem a minorilor, dar nu și eliberarea de certificate dacă s-au vaccinat cu Johnson. Este o greșeală informatică. Noi avem 500 de persoane pe zi la vaccin și numai un medic și trei asistente. Este un volum mare de muncă. Alături de tânără s-a vaccinat și tatăl ei, cu Pfizer. Tânăra a optat pentru Johnson. Noi am raportat situația la DSP Cluj și la Primăria Cluj-Napoca și așteptăm răspuns”, a spus unul dintre angajații Centrului.
Citește și Polonia va începe construcția unui zid la frontieră cu Belarus
Polonia urmează să înceapă – în decembrie – să construiască un zid la frontiera cu Belarusul, unde sunt comasaţi în prezent numeroşi migranţi, şi să-l termine de construit în primul semestru din 2022, anunţă Ministerul polonez de Interne.