Imunitatea la coronavirus ar putea să dureze ani de zile, poate chiar decenii, sunt concluziile unui studiu realizat de virusologi ai Institutului de Imunologie La Jolla, din California.
La opt luni de la infectarea cu noul coronavirus, majoritatea persoanelor care s-au recuperat au încă suficiente celule imune care să-i apere de o posibilă reinfectare, transmite The New York Times.
Cercetarea, disponibilă online, nu a fost încă publicată în nicio revistă științifică. Cu toate acestea, este cel mai cuprinzător studiu al memoriei imunitare căpătată după infectarea cu SARS-CoV-2, noteaza stirileprotv.ro.
„Această cantitate de memorie imună ar împiedica probabil marea majoritate a oamenilor să se îmbolnăvească, timp de mulți ani”, a spus Shane Crotty, virolog la Institutul de Imunologie La Jolla.
Descoperirea vine ca o ușurare pentru experți, care sunt îngrijorați că imunitatea dată de virusul SARS-CoV-2 este de scurtă durată și că vaccinul ar trebui repetat, pentru a ține pandemia sub control.
Concluziile acestui studiu sunt în concordanță cu o altă constatare recentă: pacienți recuperați după pandemia SARS din 2002-2003, provocată tot de un coronavirus, prezintă imunitate și acum, la 17 ani după boală.