Items filtered by date: Monday, 09 September 2019

 

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Items filtered by date: Monday, 09 September 2019
Monday, 09 September 2019 19:26

Delicii la Popas

Continua proiectul Delicii la Popas, initiat de postul Iasi TV  Life! Sunteti prietenii nostri, si de aceea, ne-am propus sa va  prezentam retete savuroase pregatite de mari profesionisti in  arta culinara. Partenerul nostru in acest proiect este Complexul Popas  Pacurari. Chef Ionut Nechifor este cel care ne arata cu ce ne  putem incanta  papilele gustative. Astazi... Para in sos  de vin.

 

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Monday, 09 September 2019 19:24

Agonie si extraz

Trairi diverse in prima zi de scoala! Elevii au pasit cu emotii in salile de clasa. Nu  aceleasi sentimente le-au avut, spre exemplu,  conducatorii auto sau vanzatorii de flori. Soferii aproape ca au luat foic la volan in  conditiile in care au stat minute in sir blocati in  trafic. Florarii insa au avut de ce sa se  bucure. Vanzarile au fost cu mult peste  asteptari.

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Monday, 09 September 2019 19:22

S-a intamplat pe 10 septembrie

Pe 10 septembrie 1964 s-a nascut Cristian  Paturca. Tot pe 10 septembrie a murit Avram Iancu. Mai multe despre ce s- a intamplat de-a lungul timpului pe 10  septembrie, aflati din materialul de mai jos.

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Monday, 09 September 2019 19:15

Rugby de la mic la mare!

Sub aceasta deviza, fosti rugby-isti, care  sunt si acum pasionati ai sportului cu balonul  oval s-au intalnit pe Stadionul Tepro, unde  s-a desfasurat Turneul Corturilor. Au raspiuns prezent la invitatia organizatorilor  echipe de old-boys din Suceava, Bucuresti,  Barlad, Iasi si Republica Moldova, dar  si doua echipe de juniori de la Clubul  Sportiv Scolar Unirea.

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Monday, 09 September 2019 19:08

Modernizari la Grajduri

O comuna moderna! Mai multe obiective din comuna Grajduri sunt  in proces de modernizare. Cu  fonduri proprii sau atrase de la Uniunea  Europeana, in localitate se modernizeaza  drumuri si se consolideaza scoala.

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Monday, 09 September 2019 19:03

La multi ani, Tomesti!

Zile de sarbatoare in comuna Tomesti! Ca in fiecare an conducerea Primariei a  pregatit numeroase surprize cu ocazia  Zilelor comunei. Si in acest an, amfiteatrul din localitate  a fost neincapator. Nu au lipsit artistii de  renume ai scenei romanesti! Pepe a fost  cel care a incins efectiv atmosfera.

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Monday, 09 September 2019 18:55

Daruri pentru copii de “COPII DE NOTA 10”

Ghiozdane cu rechizite pentru 550 de copii  proveniti din familii defavorizate din Iasi. Sub sloganul „Copii de  nota 10” Primaria Iasi a oferit aceste ajutoare  cu ocazia deschiderii noului an scolar copiilor  care vor sa mearga la scoala dar nu-si pot  permite din cauza situatiei materiale  precare. 

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Monday, 09 September 2019 18:35

A sunat clopotelul

Clipe pline de emotii pentru elevii din judetul  Iasi! Mii de scolari au pasit, cu emotii, in salile de  clasa. Anul acesta, deschiderea oficiala a  avut loc la Scoala Primara "Mihail  Kogalniceanu", eveniment la care au  participat autoritatile locale si reprezentantii  institutiilor din Iasi.

 

Published in ȘTIRI VIDEO

Prof. dr. Camelia Gavrilă, coordonatorul Departamentului pentru Educație Națională, participă la deschiderea anului școlar la Școala Primară „Mihail Kogălniceanu”, structură a Colegiului Național „M. Eminescu” Iași, la Școala Gimnazială Oboroceni, comuna Heleșteni, la Colegiul Național ”C. Negruzzi”, cât și la Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos și Liceul Special „Moldova”, cu un mesaj de suținere și încurajare a tinerilor spre împlinire prin cunoaștere și cultură, spre excelență și performanță educațională.

„Inevitabil, septembrie  înseamnă începutul școlii, preocuparea pentru educație, reflecții și speranțe legate de destinul și rolul învățământului românesc, în fața unui nou an școlar cu emoțiile sale, cu vibrația primei zile de școală, cu bucuria finalizării unor etape, un an școlar integrat  și mai mult în demersurile de modernizare și evoluție ale întregii societăți. Cu siguranță sunt de apreciat creșterile salariale, înnoirile curriculare, preocupările și suportul legislativ pentru dezvoltarea învățământului tehnologic și profesional de tip dual, finanțarea infrastructurii educaționale prin Programul Național de Dezvoltare Locală, facilitățile, programele sociale și educaționale, bursele  pentru elevi și studenți, deschiderile europene, oportunitățile de formare și dezvoltare profesională pentru profesori, dar evident acestea sunt doar etape ale unui proces ce se cere continuat cu multă consecvență și rigoare”, a susținut deputatul ieșean.

            Se deschid, însă, și câteva  teme de reflecție deosebit de importante: după 30 de ani de trăire democratică este școala românească pregătită să facă față globalizăriidezvoltării accentuate în toate sferele de activitate, progresului tehnologic, evoluțiilor imprevizibile ale pieței muncii, la nivel național și internaționalEste posibil să își mențină școala românească amprenta și valorile naționaledar să fie, în același timp, receptivă față de spiritul veacului, față de opțiunile și recomandările Uniunii Europene, să fie flexibilă și selectivă în fața unor modele sau abordări occidentale? Suntem pregătiți pentru un nou an educațional, care să asume principiile incluziunii și ale echității, asigurând șanse egale pentru toți tinerii, fiind în acceași măsură și  promotor al  excelenței, al performanței atât pe plan național, dar și în acord cu standardele europene?

Pornind de la aceste interogații critice, pledoaria mea  se referă la valențele  noului an educațional care ar trebui să se contureze sub semnul conceptelor de „construcție”, de „modelare” a personalității umane, dar și de „re-constructie”, re-configurare, concepte care să acopere multe dintre domeniile-cheie pentru dezvoltarea tinerilor. De aceea educația în forme moderne și variate are un rol decisiv, în sensul continuității în paradigma valorilor existente și verificate în timp, în complementaritate, însă, cu reconfigurări, reevaluări și refaceri ale sistemului educațional, care să țină cont de cerințele și specificul secolui XXI.

            De altfel, prof. dr. Camelia Gavrilă a prezentat în numeroase dezbateri și conferințe referitoare la dezvoltarea sistemului educațional faptul că România are nevoie în prezent, mai mult decât oricând, de ingineri, de tehnicieni, de informaticieni, în general de profesioniști pregătiți în domenii tehnice, avizați, cu o anumită expertiză, pentru (re)construcția infrastructurii de țară: autostrăzi, spitale, căi ferate, aeroporturi, dar și pentru infrastructură sportivă, educațională și mai ales în domeniul IT. Dincolo de aceste repere tehnice, România mai are nevoie și de o (re)construcție socială, cu tineri bine pregătiți în domenii socio-umaniste, cercetători, specialiști în resurse umane și orientare în carieră, sociologi, tineri profesori, învățători, oameni care să motiveze, să inspire, să inoveze, generând implicit dezvoltare socială. 

            Pe lângă toate acestea, educația va trebui să își asume din plin rolul și implicarea într-o (re)construcție morală bazată pe încredere reciprocă, seriozitate și onestitate, implicare civică,  muncă asiduă, valori autentice, repere și criterii etice, dezvoltare personală, eliminarea discriminărilor bazate pe etnie, religie, gen, stereotipuri culturale etc.

       Toate aceste idealuri și proiecții de țară depind de calitatea educației, de valoarea și eficiența sistemului de învățământ, de lumea școlii, în esența ei. Deși avem încă un sistem educațional în mare parte centralizat, cu multe accente conservatoare și imperfecțiuni, acesta a reușit constant să producă excelență și cariere de succes, care au promovat imaginea României în întreaga lume, a format profesori dedicați, cu pasiune, talent pedagogic și competență științifică. Nu trebuie să ignorăm, însă, zonele de umbră – abandonul școlar, un curriculum încărcat,  rezultate uneori modeste la evaluări naționale și internaționale, probleme de infrastructură școlară, nivelul modernizării și digitalizării demersurilor didactice, începutul anului școlar 2019 consemnează o situație de provizorat la nivel de minister de resort, cu dificultăți în asigurarea la timp a manualelor școlare pentru clasa a VII-a sau amânarea finanțării pentru importante programe educaționale și sociale.

          Alături de filosofia educațională, de importanța programelor de guvernare și a strategiilor integrate politicilor publice, în domeniul educației rămâne esențial rolul profesorului, calitatea pregătirii sale stiintifice, pedagogice, dedicația și implicarea afectivă în misiunea nobilă de a aduce cunoaștere, de a trezi  interesul și pasiunea pentru lumea științelor, a tehnicii, a artelor, pentru că „atunci  când învăţătorul reuneşte în inima sa dragostea de profesiune şi dragostea de elevi putem spune că este un învăţător desăvârşit”, dupa cum aprecia metaforic Lev Tolstoi.

            În contextul politic actul și al dezbaterilor prezente în spațiul public deputatul ieșean concluzionează, afirmând faptul că „nu trebuie umbrit începutul anului școlar cu dezbateri și polemici politice, inflamate de campania electorală, iar prezența alături de miile de tineri care  fac un nou pas pe drumul cunoașterii și al devenirii prin educație este esențială, arătându-le că ne pasă, că ei sunt pentru noi toți prețioși, unici prin ființa și visele lor, importanți  pentru țară și pentru dezvoltarea societății românești într-o lume complexă, frumoasă, dar și într-o nesfârșită schimbare. Trebuie să  folosim  energia și resursele, materiale și morale, puterea noastră de decizie și legiferare pentru a susține o școală de nivel european, în care tinerii sunt pregătiți bine pentru profesie, pentru viață, o școală a dialogului și a comunicării, cu profesori competenți, resurse educaționale adecvate, dotări și spații moderne.”

Prof. dr. Camelia GAVRILĂ

Deputat PSD de Iași

Published in Politic
Monday, 09 September 2019 18:25

Chiar și ,,Stâncile’’ se căsătoresc

 Vești proaste pentru admiratoarele celui considerat, pe bună dreptate, unul dintre cei mai sexy bărbați ai planetei. Celebrul actor Dwayne Johnson, alias ,,The Rock’’ (Stânca), a pus capăt burlăciei și s-a căsătorit luna trecută, mai exact pe 18 august 2019, cu frumoasa Lauren Hashian. 

 Deși este cel mai bine plătit actor din lume într-un top realizat de Forbes și nu este deloc zgârcit în ceea ce privește postările pe rețelele de socializare, popularul actor este ceva mai discret când vine vorba de viața personală, astfel că ceremonia ce a avut loc în Hawaii a fost ținută departe de ,,ochii’’ presei. Asta până în momentul culminant, când Dwayne și-a răsfățat sutele de milioane de fani de pe Instagram, Twitter sau Facebook cu o serie de fotografii de la nuntă, cât se poate de reușite. În imaginile postate, Dwayne Johnson și Lauren Hashian sunt îmbrăcați în haine simple, albe, plimbându-se pe malul Oceanului Pacific, chiar înainte de apusul soarelui. Mai mult, The Rock a postat și o fotografie în care își sărută soția, în aceeași locație superbă, cele două imagini adunând aproape 15 milioane de like-uri. 

 În ceea ce privește textul care a însoțit fotografiile, trebuie să spunem că acesta a fost la fel de simplu precum ținutele purtate de cei doi miri la ceremonie. ,,O facem! 18 august 2019. Hawaii. Pomaika’i (binecuvântați)’’.  

 Interesant este faptul că fotografiile au fost realizate de către Hiram Garcia, fostul cumnat al actorului, potrivit cinemablend.com. Actualmente, Hiram este președinte de producție la The Rock and Dany Garcia’s Seven Bucks Productions. 

În cazul în care nu știați, Dwayne Johnson a fost căsătorit cu producătoarea TV Dany Garcia timp de 10 ani, în perioada 3 mai 1997-1 iunie 2007. Cei doi au avut un singur copil, o fetiță, Simone, născută în August 2001. Despărțirea fost una amiabila, cei doi continuând să colaboreze chiar și după 2007 la realizarea multor filme. Printre cele mai cunoscute pelicule ce l-au avut în distribuție pe Dwayne Johnson, iar numele producătorului executiv a fost Dany Garcia, se numără Snitch (2013), Baywatch (2017), Jumanji: Welcome to the Jungle (2017), Rampage (2018), Skyscraper (2018) și recent lansatul Hobbs and Shaw (2019). 

 Tot în cursul acestui an, chiar în perioada sărbătorilor de iarnă, va avea premiera și Jumanji 3: The Next Level, film realizat la doar doi ani de la Jumanji 2, datorită succesului uriaș de care s-a bucurat continuarea filmului original din anul 1995 (cu Robin Williams în rol principal). Un amănunt interesant legat de numele jocului video descoperit de personajele din primele două filme, este faptul că Jumanji chiar este un joc video (e adevărat, din altă categorie), produs de compania NetEnt în vara anului 2018, acesta devenind în scurt timp unul din cele mai populare sloturi din oferta oricărui casino online de top. 

 Revenind la The Rock și frumoasa sa soție, mai trebuie să menționam că, potrivit aceleiași surse citate mai sus, relația dintre cei doi ar fi început în anul 2007, la aproximativ un an de când cei doi se cunoscuseră. De altfel, Dwayne s-a referit în trecut de multe ori la partenera sa numind-o ,,soția mea’’, astfel că recent încheiata căsătorie nu schimbă prea tare lucrurile. Mai mult, Johnson și soția sa au deja doi copii împreună, Jasmine (3 ani) și Tiana (1 an), astfel că luna de miere în care ar trebuie să se afle ar putea fi ceva mai scurtă. 

Published in Life Style
Page 1 of 3

Arhiva Iasi TV Life

« September 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30