Neamţ
Neamţ

Neamţ (299)

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, a declarat pentru presă că într-un magazin care aparție ANAF, din Târgu Jiu, s-au descoperit peste 900 de pliculețe cu droguri de mare risc, puse la comercializare. Pliculețele au fost puse în vânzare cu 25 de bani bucata.

Toate cele peste 900 de plicuri care se vindeau cu denumirea de îngrăşămint în magazinul ANAF din Târgu Jiu sunt droguri, arată analiza chimică realizată la un laborator de specialitate la cererea DIICOT.

Dintre ele, mai mult de jumătate sunt considerate droguri de mare risc.

Raportul de analiză solicitat de DIICOT după ridicarea pliculeţelor din magazinul ANAF confirmă faptul că 600 dintre ele sunt droguri de mare risc, în timp ce celelalte 300 conţin substanţe psihoactive.

„A venit raportul preliminar. Sunt droguri de risc şi mare risc, dar cu menţiunea că ele la momentul acela (al confiscării – n.r.) nu erau considerate droguri. Toate sunt. Cam 600 sunt droguri de risc şi de mare risc şi vreo 300 sunt substanţe psihoactive. Deci toate sunt droguri. (…) Pe pliculeţe scria îngrăşământ natural, chestii din astea”, a declarat, pentru wall-street.ro, Mihaela Porime, procuror şef la structura centrală a DIICOT

Motivul pentru care drogurile au ajuns la comercializare pare a fi faptul că legislația care incriminează etnobotanicele a fost introdusă după confiscarea plicurilor. Plicurile cu „îngrășăminte” au fost confiscate în 2011 din cauza unor nereguli vamale, pentru că au fost aduse din strainatate de catre o firmă fără ca aceasta sa aibă actele necesare pentru a importa astfel de produse.

În 2016, o comisie format la nivelul acestei instituţii a stabilit că sunt produse care pot fi valorificate prin magazinele ANAF, în fapt verificându-se doar valabilitatea produselor, nu şi conţinutul.

Imediat ce s-au pus în vânzare, procurorii DIICOT le-au confiscat, iar acum angajaţii de la Vamă şi ANAF Târgu-Jiu sunt cercetaţi pentru punerea în circulaţie a drogurilor de mare risc.

 

Sursa: stiri-neamt.ro

Accident grav azi-noapte în Târgu Neamţ. Un tânăr de 19 ani a scăpat de sub control maşina pe care o conducea. Autoturismul a ieşit de pe drum, a rupt un gard şi o ţeavă de gaz metan, după care s-a oprit într-un stâlp.

Accidentul s-a produs aproape de miezul nopţii. Tânărul de 19 ani care era la volan ar fi circulat cu viteză. Maşina a rupt un gard şi o conductă de gaz şi s-a oprit într-un stâlp. Şoferul a fost dus la la spitalul orăşenesc din Târgu Neamţ. Tot acolo i se vor recolta şi probe biologice, care vor arăta dacă a consumat alcool înainte de a se urca la volan.

Luni, 16.01.2017, la ora 23:38, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui eveniment rutier în orașul Tîrgu Neamț în care un conducător auto a pierdut controlul autoturismului pe care îl conducea și a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate și o conductă de gaz producând avarierea acesteia. Pentru a preveni apariția unei situații de urgență din cauza scăpărilor de gaz metan, la locul producerii evenimentului s-au deplasat 6 subofiţeri cu o autospecială de capacitate medie care au supravegheat zona până la remedierea avariei de către echipajul specializat. – se arată în comunicatul ISU Neamț.

 

Sursa: stiri-neamt.ro

DNA Bacău a reușit performanța de a trimite în judecată în 2017 pentru fapte petrecute în urmă cu 10 ani trei personaje extrem de cunoscute în județul Neamț.

Primul dintre ele este Viorel Măstăcăneanu, fost președinte al clubului de fotbal FC Ceahlăul, unul dintre cei mai apropiați oameni de Gheorghe Ștefan, implicat în nenumărate afaceri, dintre care se detașează net cele imobiliare și din domeniul silvic. El este flancat în această cauză de Valentin Handaric, acționar la New Star Borlești, firmă cu rezonanță și afaceri forestiere, fost consilier al lui Gheorghe Popescu (alt fost, viceprimar de Piatra Neamț la începutul mandatului 2004-2008 al lui Ștefan) la Administrația Fondului de Mediu, instituție adjudecată, multă vreme, de echipa Gheorghe Ștefan.

Un al treilea personaj care apare aici este Mihai Negură, consilier județean tot din echipa lui Gheorghe Ștefan în perioada 2004-2008, cu afaceri multiple și versatile.

Comunicatul DNA pare să devoaleze un clișeu de obținere a fondurilor europene, clișeu care a fost aplicat ulterior, de-a lungul anilor, și de alți potentați, mai ales atunci când erau la putere. Este încă o dovadă că accesul a fondurile europene este liber și neîngrădit, cu condiția ca solicitantul să facă parte din echipa care trebuie.

Comunicatul oficial:

«Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților HANDARIC VALENTIN, MĂSTĂCĂNEANU VIOREL și NEGURĂ MIHAI, administratori ai unor societăți comerciale din județul Neamț, la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2006 – 2007, inculpații Handaric Valentin, Măstăcăneanu Viorel și Negură Mihai, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale din județul Neamț, au implementat câte un proiect denumit „Investiții pentru îmbunătățirea prelucrării primare a lemnului – utilaje pentru gaterarea buștenilor, tocarea și brichetarea deșeurilor” finanțat prin fonduri S.A.P.A.R.D.
Cei trei inculpați au folosit cu rea credință documente și declarații false, inexacte, ce au fost depuse la Agenția pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit care au avut ca rezultat obținerea pe nedrept a sumei totale de 855.607 lei, fonduri nerambursabile S.A.P.A.R.D., pentru fiecare proiect în parte.
Cele trei proiecte au fost identice, iar procedura de evaluare a ofertelor pentru achiziționarea liniei tehnologice pentru gaterarea buștenilor a fost pur formală, selecția ofertelor fiind aparentă. Astfel, cei trei beneficiari au depus la Agenția pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.) oferte de la aceleași societăți din Italia (5 oferte) și România (o ofertă), iar invitațiile de participare la procedura și ofertele primite sunt identice. Inculpatul Handaric Valentin s-a ocupat efectiv de procedura de achiziție – solicitarea și primirea de oferte -, atât pentru societatea a cărui administrator era, cât și în numele celorlalți doi beneficiari.

În cauză, Agenția pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.), în prezent Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.), s-a constituit parte civilă în procesul penal împotriva inculpaților cu sumele reținute ca prejudiciu, la care se adaugă accesoriile fiscale prevăzute de legislația în vigoare, calculate de la data efectuării fiecărei plăți până la data efectuării plății integrale a debitului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț.

 

Sursa: mesagerulneamt.ro

Se reiau cursurile, de miercuri, 11 ianuarie 2017, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, conform celei mai recente decizii a CA al ISJ Neamț.

Chiar dacă, între timp, codul galben de ninsori și viscol a devenit cod portocaliu de ger.

Sursa: mesagerulneamt.ro

La ora 20:00, autoritățile au decis să închidă DN 15D Piatra Neamț – Roman, motivul principal fiind intensificarea vântului și prelungirea codului galben de viscol până la ora 4:00 dimineața. Polițiștii au instituit două filtre la Sala Polivalentă din Piatra-Neamț și la Horia, care să întoarcă din drum șoferii, și încă două intermediare, la intersecția de la Ștefan cel Mare și la Făurei. Utilajele de deszăpezire se retrag, rând pe rând, la bază, iar pe traseu va rămâne unul singur să intervină în caz de urgență. Dimineață, la ora 6:00, odată cu încetarea avertizării de viscol, ehipajele de deszăpezire se vor întoarce pe traseu, iar traficul va fi reluat.

 

Sursa: mesagerulneamt.ro

La Roman, efectele viscolului sunt contracarate destul de bine de firma care face deszăpezirea. Încă de la ora 1, a început împrăștierea de material antiderapant, iar după ora 7 s-a trecut la degajarea căilor de circulație.

Pe străzile Romanului acționează 20 de utilaje de deszăpezire, iar pe arterele secundare și neaccesibile utilajelor acționează manual angajații Serviciului lucrări edilitare și gospodărești.

Primăria Roman a făcut apel, prin facebook, la cetățeni și la asociațiile de proprietari, dar și la agenții economici, să degajeze zăpada din zona arondată.

La ora 11, în Roman, ca și pe drumul european E85 și pe DN 15D se circulă în condiții de iarnă.

 

Sursa: mesagerulneamt.ro

Prima dintre acestea (parte a unei avertizări cod portocaliu) este valabilă în intervalul 5 ianuarie, ora 22:00 – 6 ianuarie, ora 20:00. În intervalul în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, precum și în zona Carpaților de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent. Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și în jumătatea sudică a Moldovei unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50-70 km/h. În Carpații de Curbură și zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăși 80-90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită. La începutul intervalului pe litoral vor fi precipitații mixte și se va depune polei”, precizează ANM.

A doua avertizare cod galben este valabilă în intervalul 6 ianuarie, ora 20:00 – 7 ianuarie, ora 10:00. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei va ninge moderat cantitativ, vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze de 50-55 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, temporar viscolind și spulberând zăpada. Începând de vineri, 6 ianuarie și până la începutul săptămânii viitoare, în cea mai mare parte a țării vremea va fi geroasă atât noaptea, cât și ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între -25 și -15 grade”, potrivit ANM.

 

Sursa: mesagerulneamt.ro

Direcția Națională Anticorupție (DNA) Bacău a trimis în judecată nu mai puțin de 66 de persoane în dosarul atât de mediatizat de la Poliția Rutieră Piatra Neamț. Grosul este format din 53 de șoferi, care vor fi judecați în libertate “pentru săvârșirea unor infracțiuni de dare de mită și complicitate la fals intelectual”. Restul suspecților trimiși în judecată sunt polițiști (primii 7 arestați preventiv, următorii 5 sub control judiciar).

“ANDRONIC VIOREL, comisar șef de poliție, la data faptei având atribuții de conducere a activității Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (11 acte materiale),

CIOLPAN IULIAN, la data faptelor agent de poliție la Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită în formă continuată (49 acte materiale), fals intelectual în formă continuată, (4 acte materiale),

GREACA MARIUS-LAURENȚIU, la data faptelor agent de poliție la Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită în formă continuată (52 acte materiale), dare de mită în formă continuată (2 acte materiale), fals intelectual în formă continuată (4 acte materiale),

MIZILIGEANU BOGDAN–EUGEN, la data faptelor agent de poliție la Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (30 acte materiale),

COVASAN DRAGOMIR-LOREDAN, la data faptelor agent de poliție la Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită în formă continuată (23 acte materiale), fals intelectual (2 acte materiale),

NEAMȚU CONSTANTIN, la data faptelor agent de poliție la Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită în formă continuată (31 acte materiale), dare de mită în formă continuată (2 acte materiale),

BERBEC IONUȚ-ALEXANDRU, la data faptelor agent de poliție la Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), fals intelectual (4 acte materiale),

GĂLUȘCĂ IOAN ALEXANDRU, INIMOSU – BOTCĂ IOAN, MUNTEANU MARIUS-IOAN, POPESCU IONUȚ, CHIFU VASILE LUCIAN și ZAHARIA ADRIAN OVIDIU, la data faptelor agenți de poliție în cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț – Birourile Rutier și Ordine Publică, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (în total 18 acte materiale)”, potrivit unui comunicat de presă al DNA.

“În perioada 22 aprilie-18 mai 2016, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, nominalizați anterior, au fost desemnați să efectueze activități de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză. Din mijloacele de probă administrate rezultă că luarea de mită se desfășura ca o activitate repetitivă (116 acte materiale). În acest context, lucrătorii de poliție, în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu privind constatarea și sancționarea contravențiilor la regimul circulației, au primit sume de bani cuprinse între 50 lei și 400 lei de la mai mulți conducători auto opriți în trafic pentru depășirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier. Cuantumul total al sumelor primite cu titlu de mită de către inculpați în perioada menționată este de 12.980 lei și 40 euro. Inculpații Ciolpan Iulian, Greaca Marius-Laurențiu, Covasan Dragomir – Loredan și Berbec Ionuț-Alexandru au falsificat procesele verbale de constatare a contravenției cu ocazia întocmirii acestora, prin atestarea unor fapte necorespunzătoare adevărului, respectiv consemnarea unei viteze de deplasare inferioare celei constatate, cu consecința reducerii amenzii sau consemnarea unei alte contravenții decât cea real constatată. În datele de 25 și 29 aprilie 2016, inculpații Greaca Marius-Laurențiu și Neamțu Constantin au promis și remis o parte din sumele de bani primite cu titlu de mită, de la conducătorii auto verificați, inculpatului Andronic Viorel, în legătură cu atribuțiile acestuia de coordonare a activității Biroului rutier și controlul asupra agenților din cadrul biroului”, potrivit rechizitoriului procurorilor DNA.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra sumelor de bani ridicate de la locuințele inculpaților Andronic Viorel (245 euro) și Ciolpan Iulian (1.800 lei și 530 euro), în vederea asigurării confiscării speciale. Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Bacău, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. Față de inculpatul Buga Nicolae-Cristian, procurorii anticorupție au dispus clasarea cauzei. 

 

Sursa: mesagerulneamt.ro

Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț a fost ”mama răniților”, în cele 3 zile de Crăciun care tocmai au trecut. Medicii au semnalat că printre cazurile care apar în mod curent, au fost și câțiva pacienți care și-au bătut joc de sănătatea lor și de medicii care au fost nevoiți să se dea peste cap pentru a face față numărului mare de cazuri.

În aceste zile, la UPU, au fost între 120 și 140 de solicitări, cu tot felul de afecțiuni: cardiace, neurologice, accidentați din evenimente rutiere, probleme digestive, exces de alcool, agresiuni, dar nu foarte grave, traumatisme, atacuri cerebrale vasculare, paralizii, probleme cu tulburări de ritm cardiac, pacienți cu pancreatită cronică, hepatită care nu și-au respectat tratamentul și nu au ținut cont de sfatul memdiculuiu referitor la regimul alimentar. Au mai venit și pacienți cu bronșite cronice care s-au acutizat și au trebuit internați la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Bisericani”, a precizat dr. Cristinel Păsălău, șeful Unității de Primiri Urgențe a SJU Neamț.

Medicii de la UPU așteaptă ca un nou val de pacienți să ia cu asalt, prin „tradiție”, secțiile spitalelor, imediat în primele zile după Anul Nou. Cu toate acestea, dr. Păsălău a ținut să-i sfătuiască pe pacienții care sunt sub tratament, la domiciliu, „să respecte tratamentele pe care le au de luat zilnic, să nu abuzeze de alcool, mâncăruri prea consistente, să se odihnească pentru că o noapte pierdută nu ai cum să o compensezi cu pastile sau cu cafea”.

Pe de altă parte, reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean au precizat că, în același interval amintit, s-au confruntat cu tot felul de cazuri, multe dintre ele legate de afecțiuni cardiace, însă ceea le-au pus piedici în intervențiile lor au fost transferurile interclinice.

Au fost foarte multe transferuri interclinice care ne-au îngreuiat activitatea de urgență având și câte 3 echipaje trimise la Iași. Am rămas cu puține echipaje. Noi am suplimentat cu câte două echipaje, am făcut față, dar am mai temporizat urgențele care se puteau temporiza. Este vorba despre transferurile la Iași pentru accidentele rutiere de la Bodești, de la Borca, pentru traumatisme, fracturi de coloană, pneumotorax, cazuri care nu se pot rezolva la spitalele din județ”, a precizat Mihaela Olaru, asistenta șefă a SAJ Neamț.

Potrivit celor de la SAJ, printre cazurile specifice sezonului, în cea de-a treia zi de Crăciun, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Răucești a ajuns cu ambulanța, la Spitalul Orășenesc din Târgu-Neamț, după ce și-a „aranjat” degetele de la mâna stângă din cauza exploziei unei petarde.

 

Sursa: mesagerulneamt.ro

Campanie realizată de Direcția Silvică Neamț pentru promovarea ”Pomilor de Crăciun” la ghiveci

Bradul este o specie vegetală lemnoasă care atinge până la 40 de m înălțime la vârsta de 120 de ani. Are coroana conică, în stadiul tânăr, cilindrică la maturitate și cu formă caracteristică de ”cuib de barză” la bătrânețe. Frunzele sunt aciculare, mai închis colorate pe față, dispuse liniar pe patru rânduri de-a lungul ramurii.
În lume, bradul se întâlnește în unele zone montane ale Europei.
În timpul glaciației cuaternare, această specie a găsit un refugiu în sud-vestul Europei și de aici s-a răspândit în Europa Centrală, întâlnindu-se astăzi în Munții Pirinei, Rodopi și Carpați. Rude ale bradului alb se întâlnesc în diferite regiuni ale globului. Astfel, bradul de balsam (Abies balsamea) crește în Canada, bradul siberian (Abies sibirica) apare în Siberia asiatică, bradul de Grecia (Abies cephalonica) se întâlnește ca specie relictă în zonele înalte din sudul Peninsulei Balcanice. Arealul natural al bradului în România este aproximativ același cu cel al molidului. De cele mai multe ori, în zona forestieră naturală pentru această specie, domină molidul sau fagul, arboretele de brad (brădetele) ocupând suprafețe relativ restrânse.
În Carpații Orientali, bradul crește la altitudinea de 600-1.200 m (chiar mai jos în Bucovina), în Carpații Meridionali specia se întâlnește la o altitudine cuprinsă între 700 și 1500 m, iar în Munții Apuseni apare la 650-1800 m.
Pentru că ne aflăm în apropierea sărbătorilor de iarnă, ne-am gândit să vorbim despre istoria bradului de Crăciun.
„Pomul de Crăciun”, așa cum îl cunoaștem noi astăzi, decorat cu globuri în care se reflectă lumina scânteietoare a lumânărilor sau a instalației electrice, nu a fost dintotdeauna împodobit astfel. Până în sec. al 15-lea, crenguțele verzi cu care erau împodobite casele cu ocazia Crăciunului, ca și darurile pe care le făceau oamenii unii altora, erau considerate tradiții păgâne. Dar, nu peste multă vreme, în locul acestora va fi folosit un arbore întreg.
Conform documentelor, în 1605, la Strasbourg, a fost înălțat primul pom de Crăciun, într-o piață publică. Nu avea încă lumânări și era împodobit cu mere roșii. În 1611, la Breslau, ducesa Dorothea Sybille von Schlesien împodobește primul brad așa cum îl cunoaștem noi astăzi.
După 1878, decorațiunile (globurile) de Crăciun din sticlă argintată de Turingia au tot mai mult succes, așa că această tradiție pur germană va cuceri întreaga lume, fiind adoptată pretutindeni, fie că este vorba despre țări din Asia, Africa, America de Nord și de Sud sau Australia.

La sfârșitul sec. al 19-lea, în saloanele germane, sărbătoarea era de neconceput fără pomul de Crăciun, împodobit și scânteietor. În 1776, prin intermediul soldaților germani care participau alături de englezi la războiul de independență, tradiția pomului de Crăciun ajunge și în Statele Unite, iar în anul 1880 cucerește și Casa Albă.
La noi obiceiul a pătruns odată cu influența germană, când primii studenți români au început să meargă la studii la universitățile din Berlin sau Viena, precum și la curtea regală a dinastiei Hohenzollern, sosită în Țările Române în 1860 unde prinții și prințesele au început să împodobească bradul, obiceiul fiind imediat imitat de protipendada bucureșteană. Cântecul german de Crăciun ”O Tannenbaum” devine în limba română ”O, brad frumos”, iar obiceiul împodobirii bradului pătrunde în toate casele românilor.
În prezent obiceiul împodobirii Bradului de Crăciun a devenit una din cele mai iubite datini, practic neputând fi concepută sărbătoarea Crăciunului fără bradul ornat frumos, în paralel dezvoltându-se o adevărată industrie.
Din nefericire și procurarea brazilor în apropierea Crăciunului a căpătat același caracter, industrial, procentul bradului fiind în descreștere de la an la an.
Exterminarea bradului din Carpați nu este o problemă nouă, așa cum reiese dintr-un fragment, pe care-l redăm mai jos, apărut în 1939 în ”Flora României”, sub semnătura prof. I. Simionescu, membru al Academiei Române: ”Sunt tăiați fără milă pentru scânduri, iar puieții de brad sunt nimiciți fără măsură la Crăciun, de când s’a introdus și la noi moda Pomului de Crăciun, care înlocuiește tot mai mult la orașe străbunul obiceiu al Stelei”.

În încercarea de a găsi o alternativă pentru a nu se mai tăia atâția brazi cu ocazia sărbătorilor, Direcția Silvică Neamț a găsit o soluție: producerea brazilor de Crăciun în recipiente, ghivece din material plastic sau lemn.
Brazii astfel pregătiți vor putea fi achiziționați de la ocoalele silvice ce le produc, iar după sărbători pot fi lăsați să crească în continuare în ghiveci sau pot fi plantați.
Gândindu-ne că pentru a avea un brad de Crăciun trebuie să treacă 15 ani, Direcția Silvică Neamț oferă alternativa brazilor în recipiente, iar pentru a promova această idee și a limita tăierile ilegale de Pomi de iarnă, vine în ajutorul celor ce doresc să folosească această variantă, practicând prețuri accesibile, la o înălțime de 1,00-2,5m.
Informațiile referitoare la condițiile de creștere precum și comenzile se pot obține de la personalul nostru de specialitate din Ocolul Silvic Gîrcina (telefon 0233 242 270) și Ocolul Silvic Pipirig (telefon 0233 252 004).

 

Sursa: mesagerulneamt.ro

Arhiva Iasi TV Life

« January 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31