Botoşani

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Botoşani

Botoşani (760)

Peste 250 de unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani nu dispun, în acest moment, de autorizaţie sanitară de funcţionare, a anunţat inspectorul şcolar general Gabriel Hârtie.

Un adolescent de 16 ani este cercetat penal de poliţiştii din Botoşani după ce a furat maşina mamei sale şi a produs un accident rutier, a anunţat, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Maria Carp.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani a fost sancţionat contravenţional, cu o amendă de 5.000 de lei, pentru deficienţele de la Secţia exterioară din Săveni, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică.

Guvernul va finaliza până luni schema de impozitare sau taxare a pensiilor de serviciu, a anunţat, la o conferinţă de presă la Botoşani, ministrul muncii şi al justiţiei sociale, Marius Budăi.

41 de botoşăneni din zona oraşului Ştefăneşti au intrat azi în posesia unor ajutoare de urgenţă, acordate de guvern pentru persoanele afectate de inundaţiile din acest an.

Valoarea totală a acestora este de 61.500 de lei, fiecare botoşănean primind câte 1.500 de lei.

Prin hotarârea de guvern din iunie 2019, au fost alocate fonduri pentru prevenirea riscului de excluziune socială a familiilor sau persoanelor singure, afectate de inundaţii în cursul anului 2019.

Astfel, guvernul a simplificat procedurile de evaluare a pagubelor înregistrate în cazul locuinţelor, dând posibilitatea ministrului Muncii să aprobe prin ordin plata ajutoarelor.

Pe măsura ce se finalizează evaluarile, acestea se centralizează iar plăţile se fac mult mai repede.

Pe parcursul saptamânii trecute, 22 de botoşăneni din Băluşeni, Flămânzi şi Prăjeni au primit astfel de ajutoare, în prezenţa prefectului Dan Slincu, la sediul AJPIS.

Alţi 13.500 de lei au ajuns la începutul lunii în posesia a nouă persoane singure sau familii din Săveni, Ungureni, Vlăsineşti şi Cristeşti, pentru repararea locuinţelor afectate de fenomenele meteo nefavorabile, înregistrate la sfârsitul lunii mai – începutul lunii iunie.

Potrivit hotarârii de guvern 365/2019 din 3 iunie, ajutoarele de urgenţă se acordă familiilor sau persoanelor singure afectate de inundaţii cu câte 3.000 de lei pentru cei a căror locuinţă şi/sau bunuri în folosinţă îndelungată au fost afectate în proporţie de peste 90%, câte 2.000 de lei pentru un grad de afectare a bunurilor şi/sau locuinţelor între 50% şi 90% inclusiv, respectiv câte 1.500 de lei pentru un grad de afectare de pâna la 50% inclusiv, transmite corespondentul RRA, Gina Poenaru.

 

sursa: radioiasi.ro

O fată în vârstă de 14 de ani, din Blândeşti (Botoşani), trăieşte o adevărată dramă, după ce, în urmă cu câteva zile, ar fi fost batjocorită de mai mulţi tineri şi apoi acuzată, inclusiv de rude, că a greşit.

O tânără de 27 de ani a fost preluată, astăzi, de un elicopter SMURD pentru a fi transportată la o clinică din Iaşi, după ce noaptea trecută a fost victima unui accident de muncă.

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani desfăşoară în această perioadă lucrări de reparaţii şi întreţinere pe mai multe tronsoane de drumuri judeţene.

Acoperişul Bisericii Cuvioasa Parascheva din oraşul Ştefăneşti, încadrată ca monument istoric, a fost afectat de o puternică furtună care a lovit, marţi după-amiază, judeţul Botoşani. 

Fenomenele hidro-meteorologice înregistrate în judeţul Botoşani în perioada 20-23 iunie au produs pagube în valoare de peste 2,5 milioane de lei, a anunţat, marţi, într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Dan Şlincu.

Arhiva Iasi TV Life

« August 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31