Items filtered by date: Tuesday, 06 August 2019

 

 

 

Items filtered by date: Tuesday, 06 August 2019

UPDATE ÎN MEDICINA RESPIRATORIE

Invitat: prof. univ. dr. Traian MIHĂESCU - medic primar pneumolog

Partea I

Partea a II-a

Published in EU SĂNĂTOS

DAREA DE SEAMĂ - VOLUNTARI PENTRU COPIII DIN CENTRELE DE PLASAMENT

Invitati: Ștefana BĂNICĂ - coordonator local

Adriana NIȚICĂ - voluntar

Partea I

Partea a II-a

Published in Darea de seama

Iaşul este gata să primească şi în acest an caravana Campionatului Naţional de Raliuri. Pe 6 septembrie va debuta ediţia a XXXV-a a Raliului Iaşului. Organizatorii au publicat documentele oficiale, astfel încât, de câteva ore, participanţii se pot înscrie la etapa a şasea a sezonului. Întrecerea din acest an propune peste 132 de kilometri de probe speciale în cele două zile ale competiţiei. Fanii motorsportului îi vor putea vedea pe concurenţi joi, 5 septembrie, la sesiunea de teste la Bârnova, apoi, de la ora 20.30, pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt la prezentarea echipajelor. Raliul începe vineri, când, la ora 11.00, prima maşină va ieşi din Parcul Service pentru a parcurge, de câte două ori, specialele Cioca Boca şi Madârjac. Seara, începand cu ora 20.00, spectacolul se mută pe Râpa Galbenă, Pasajul Mihai Eminescu şi Bulevardul Independenţei unde va avea loc mult aşteptata Superspecială. Sămbătă, sunt programate celelalte 5 probe în partea de sud a oraşului, ultima trecere pe Dobrovăţ fiind Power Stage. Ziua continuă cu sosirea festivă în centrul oraşului şi festivitatea de premiere. 

Trebuie să recunosc, am avut mari emoţii în ceea ce priveşte organizarea etapei din acest an, însă avem alături de noi oameni care au înteles importanţa acestui eveniment atât pentru Iaşi, cât şi pentru sportul românesc. Le mulţumesc tuturor celor care ne-au susţinut în aceasta vară, chiar şi celor care ne-au transmis mesaje sau au postat pe conturile de socializare. Aşa am înţeles cât de important este raliul pentru fani şi concurenţi. Vreau să le transmit un gând bun şi celor care conduc destinele oraşului nostru, de la primar la consilieri, cei care şi-au dat acordul ca acest eveniment automobilistic, cel mai aşteptat din ţara noastră, să existe în continuare. Votul lor ne obligă să menţinem standardele ridicate şi să le oferim ieşenilor, participanţilor şi celor care ne vizitează cu prilejul Raliului Iaşului câteva zile de adevărat spectacol.” a declarat Dan Codreanu, managerul Raliului Iaşului. 

Asociaţia Sportivă XS Motorsport Iaşi este organizatorul evenimentului, alături de Primăria Municipiului Iaşi. Raliul Iaşului este cea de-a şasea etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop.

Published in Eveniment
Tuesday, 06 August 2019 19:52

Schimbarea la Fata a Domnului

Schimbarea la Fata a Domnului este  praznuita an de an pe data de 6 august. Mii  de credinciosi au venit inca de la primele ore  ale diminetii la Mitropolie pentru a se  ruga. Aceasta sarbatoare este  considerata o zi de hotar intre vara si  toamna.  Din popor exista  anumite traditii  care trebuie sa fie respectate cu strictete.  Care sunt acestea, veti vedea in materialul  urmator.

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Tuesday, 06 August 2019 19:51

S-a intamplat pe 7 august

Pe 7 august 1911 a murit Badea Cartan.  Tot pe 7 august, dar in anul 1970, la Iasi s-a  inaugurat "Casa Dosoftei", care adaposteste sectia de literatura veche a  Muzeului Literaturii din Iasi. Ce alte  evenimente interesante au avut loc de-a lungul  timpului pe 7 august, aflati din materialul de mai jos.

 

Published in ȘTIRI VIDEO

Iasul rugbystic renaste. Anuntul vine de la  clubul sportiv Politehnica Iasi, prin  vocea directorului Vasile Manole. Din  aceasta toamna, Poli va avea din nou echipa  de rugby masculin, chiar daca este vorba  despre rugby in 7 si nu in 15 asa cum am fost  obisnuiti pana acum, vestea este tot una  buna, tinand cont de faptul ca de aproximativ  doi ani capitala Moldovei nu a mai fost  reprezentata intr-o competitie de rugby  masculin.

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Tuesday, 06 August 2019 19:48

Renaste handbalul masculin, la Iasi

Vesti bune pentru iesenii iubitori de  handbal. Directorul CS Politehnica Iasi, Vasile  Manole a facut anuntul pe care multi ieseni il  asteapta de aproape doi ani! Incepand din  aceasta toamna, clubul sportiv va avea din nou  echipa de handbal masculin. Aceasta va  evolua in Divizia A si va fi antrenata de catre  Florin Spiridon.

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Tuesday, 06 August 2019 19:47

Numar record de pacienti

Pe fondul consumului de alcool, tot mai multe  persoane ajung in stare grava din cauza  altercatiilor. Majoritatea sunt internate in  weekend cand se observa o crestere a  numarului de pacienti. Doar la sfarsitul  saptamanii trecute, peste 200 de persoane  s-au prezentat intr-o singura zi la spital.

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Tuesday, 06 August 2019 19:44

Nou episcop

Dieceza Romano-Catolica de la Iasi are  un nou episcop. Credinciosii greco- catolici din regiunea Moldovei s-au strans la  liturghia solemna de consacrare a noului  episcop Iosif Paulet. Acesta a fost numit la  inceputul lunii iulie de catre papa Francisc.  Pana acum acesta a slujit la Suceava, unde  a fost decan al Decanatului de  Bucovina. Preasfintitul Iosif Paulet il va inlocui  pe preasfintitul Petru Gherghel, cel care a  stat in fruntea Diecezei de Iasi timp de 41 de ani.

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Tuesday, 06 August 2019 19:43

Marcaj cu termoplast

Prima trecere cu marcaj cu termoplast in  Iasi. In zona scolii gimnaziale ”B.P.  Hasdeu” din Iasi a fost amenajata o trecere de  pietoni cu banda termoplast. Aceasta  este de culoare rosie si este aplicata inaintea si  dupa trecerea de pietoni pe o lungime de  cativa metri atentionand astfel  soferii ca sunt in zona unei scoli.  Municipalitatea spune ca marcajul cu  termoplat este un prim experiment pentru a  verifica cat de functionale sunt  acestea.

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Page 1 of 3

Arhiva Iasi TV Life

« August 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31