VIDEO. Incendiu puternic la fosta fabrică de mobilă. Populația a fost avertizată prin sistemul RO-ALERT

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

VIDEO. Incendiu puternic la fosta fabrică de mobilă. Populația a fost avertizată prin sistemul RO-ALERT

Written by  Sep 02, 2019

Momente de panică, duminică seară, la Vaslui, după ce un incendiu violent a izbucnit la o fosta fabrică de mobilă din oraș.

Din cauza fumului toxic emanat de deșeurile cuprinse de flăcări, populația a fost avertizată prin sistemul Ro Alert să închidă ferestrele și să se adăpostească.

În aproximativ o oră, pompierii au reușit să oprească la timp o adevărată nenorocire, în apropiere fiind depozitate butoaie cu diluant, dar și o secție de alcool.

Alarma s-a dat cu puțin timp înainte de ora 19:00.

Fumul gros a fost observat de localnici în incinta fostei fabrici de mobilă a orașului, unde o parte dintre hale sunt dezafectate, iar altele sunt închiriate de către mici întreprinzători.

În câteva minute, la față locului au ajuns 6 autospeciale, însă intervenția militarilor a fost îngreunată de un cablu sub tensiune, motiv pentru care echipele de la EON au întrerupt alimentarea cu energie electrică în zonă.

Au ars cantități mari de deșeuri depozitate într-o hala dezafectată, precum și cabluri electrice de medie tensiune, existând pericolul extinderii la o fabrică din imediată apropiere, unde se aflau mai multe butoaie cu diluant.

Cauza probabilă a incendiului a fost lucrul cu focul deschis în spații deschise.

Eduard Popica, prefectul judeţului Vaslui: La fața locului era fum dens, motiv pt care am emis și prin serviciul Ro alert, un apel pt cetățenii din municipiul vaslui// s-a constatat că acest incendiu s-a declanșat într o anexă unui depozit unde erau cauciucuri și materiale de plastic. I-am chemat pe cei de la EON pentru a opri energia electrică pentru că locația avea 380 tensiune.

Marius Stanciu, purtător de cuvânt al IJSU Vaslui: La fața locului au intervenit 6 autospeciale, din care 3 pentru stingere cu apă și spumă// cauza probabilă e lucrul deschis cu focul în spații deschise// a existat pericolul propagării la celelalte depozite din apropiere.

(Sursa: Radioiasi.ro)

Last modified on Monday, 02 September 2019 06:50
Geo

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« September 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30