Orasul Negresti are probleme cu colectarea deseurilor

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Orasul Negresti are probleme cu colectarea deseurilor

Written by  Feb 27, 2019

Colectarea gunoiului menajer din mai multe zone ale oraşului Negreşti se face cu întârziere, după ce activitatea a fost preluată de un operator economic, în cadrul unui proiect derulat de Consiliul Judeţean Vaslui.

Potrivit primarului oraşului Negreşti, Vasile Voicu, până acum, colectarea deşeurilor provenite de la populaţie era efectuată de SC Utilităţi SRL, aflată în subordinea Consiliului Local, dar odată cu implementarea unui proiect judeţean privind managementul deşeurilor, implementat de Consiliul Judeţean Vaslui, activitatea de salubrizare este prestată de un operator economic privat.

‘În proiectul privind gestionarea deşeurilor au fost prevăzute un număr de 16 platforme de gunoi pe teritoriul oraşului Negreşti şi şase platforme în suburbii, dar numărul acestora este insuficient. Operatorul economic colectează în fiecare zi gunoiul menajer provenit de la populaţie, dar numai de pe platformele prinse în proiect, iar pe lângă acestea mai funcţionează anumite spaţii în care oamenii erau obişnuiţi să ducă gunoiul, deoarece este prea departe pentru ei să meargă la acele platforme amenajate în cadrul proiectului. În urmă cu mai mulţi ani, când s-a făcut proiectarea, s-a micşorat numărul spaţiilor de depozitare a gunoiului şi de aceea acum au apărut aceste probleme’, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, primarul oraşului Negreşti.

Vasile Voicu a precizat că pentru o bună desfăşurare a activităţii de colectare a deşeurilor ar mai fi necesare opt platforme în Negreşti şi cel puţin câte o platformă în cele şase suburbii.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor conducerea Primăriei Negreşti a decis ca SC Utilităţi să preia gunoiul de pe platformele vechi şi care nu mai sunt incluse în proiect, dar pe care oamenii le folosesc şi să-l transporte la spaţiile actuale, de unde este preluat de noul operator. Voicu susţine că această soluţie este una temporară, deoarece nu există fonduri pentru activitatea de salubritate.

Cetăţenii din oraşul Negreşti plătesc 9 lei pe lună drept taxă de salubritate. 

 

sursa: radioiasi.ro

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« August 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31