Opt zile de spectacole cu casa închisă la Festivalul Umorului ‘Constantin Tănase’

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Opt zile de spectacole cu casa închisă la Festivalul Umorului ‘Constantin Tănase’

Written by  Sep 30, 2018

Cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului Umorului ‘Constantin Tănase’ va debuta, duminică, manifestarea organizată o dată la doi ani aducând la Vaslui, timp de opt zile, reprezentaţii de teatru, proiecţii de filme, lansări de carte, concursuri de interpretare şi expoziţii.

Directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Vaslui, Lucian Onciu, a declarat că la fel ca la ediţia din anul 2016, speră ca toate spectacolele să se joace cu casa închisă.

‘Sper că publicul vasluian va profita de prezenţa reputatelor trupe de teatru care vor evolua pe scena Casei de Cultură ‘Constantin Tănase’, iar cei care au achiziţionat abonamente vor onora toate spectacolele. Ţin să reamintesc faptul că abonamentele sunt transmisibile şi în cazul în care din anumite motive cei care le-au procurat nu pot veni la anumite spectacole, le pot oferi celor dragi, astfel încât să ocupăm toate locurile din sală. De altfel, am convingerea că toate spectacolele se vor juca cu casa închisă’, a declarat directorul CJCPCT Vaslui, Lucian Onciu.

Seria spectacolelor va fi deschisă de Teatrul de Revistă ‘Constantin Tănase’, care va prezenta piesa ‘Tănasă… la el acasă’, în regia lui Alexandru Arşinel şi va continua cu Teatrul Naţional ‘Mihai Eminescu’ din Chişinău, prezent în festival cu piesa ‘Steaua fără nume’ de Mihail Sebastian, cu Teatrul Naţional ‘Radu Stanca’ din Sibiu care va prezenta piesa ‘Iubire cu năbădăi’ şi Teatrul ‘Odeon’ Bucureşti cu piesa ‘Gaiţele’.

De asemenea, pe scena festivalului vor urca artişti de la Teatrul ‘Mihai Eminescu’ din Botoşani care vor prezenta spectacolul ‘Bocitoarele vesele’, actori ai Teatrului de Comedie Bucureşti care vor pune în scenă spectacolul ‘Breaking news’ şi artişti de la Teatrul Naţional Târgu Mureş – Compania ‘Liviu Rebreanu’ care vor prezenta publicului piesa ‘Dinte pentru dinte’. Totodată, va fi prezentat spectacolul independent ‘Acum ori niciodată’, regizat de Mihai Constantin.

‘Planurile noastre i-au inclus pe actorii vasluieni Vlad Gălăţianu şi Ana Maria Turcu. Ne bucurăm că Festivalul ‘Constantin Tănase’ va găzdui, după o pauză de 14 ani, Teatrul de Revistă din Bucureşti, care poartă numele marelui Tănase. E un credit pe care îl datorăm celui care a generat energia acestui proiect. Mai mult decât orice ne dorim ca vasluienii să intre în sala de spectacole cu inima deschisă ca să avem preţioase aduceri aminte’, a mai spus Onciu.

Festivalul este organizat de Primăria Vaslui, Consiliul Judeţean, CJCPCT Vaslui, Muzeul Judeţean ‘Ştefan cel Mare’ şi Biblioteca Judeţeană ‘Nicolae Milescu Spătarul’ Vaslui.

(Sursa: Agerpres)

 

Geo

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« September 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30