Vasluienii au rămas fără doi dintre furnizorii de servicii de îngrijire la domiciliu

 

 

Vasluienii au rămas fără doi dintre furnizorii de servicii de îngrijire la domiciliu

Written by  May 09, 2018

Două organizaţii importante din domeniul serviciilor de îngrijire la domiciliu au pierdut acreditarea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate din judeţul Vaslui, după ce au fost în imposibilitatea de a angaja un medic care să asigure asistenţa medicală timp de 7 ore, zilnic.

De altfel, la nivelul judeţului există o criză majoră de medici, inclusiv în cele trei spitale din Vaslui.

De la începutul acestei luni, vasluienii au rămas fără doi dintre furnizorii de servicii de îngrijire la domiciliu care activau în oraşele Vaslui şi Huşi. După ce prin noile reglementări ale legii acestora li s-a impus angajarea unui medic, două dintre cele şapte firme aflate până acum în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, au renunţat la contract.

Mihaela Chitariu, şefa Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Vaslui: Este vorba de modificare care s-a produs de la 1 aprilie, în normele de aplicarea contractului-cadru, şi anume, prezenţa unui medic angajat într-o formă legală la furnizorul de îngrijiri la domiciliu, cu o normă de cel puţin 7 ore pe zi. Şi, atunci, acest fapt a dus la renunţarea de către doi furnizori la contractului pentru îngrijiri.

Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate mai spune că sunt şanse ca aceşti furnizori să încheie din nou contract cu Casa, inclusiv în cursul acestui an.

Mihaela Chitariu: Aceşti furnizori şi-ar putea relua activitatea la o nouă perioadă de contractare, anunţată oficial de Casa de Sănătate. Deci, nu oricum. Pentru că bugetul, practic, a fost alocat pe întreg anul şi la o rectificare bugetară, dacă furnizorii îşi exprimă dorinţa de a intra în contract prin îndeplinirea condiţiilor, am putea deschide o nouă perioadă de contractare, cu avizul Casei Naţionale şi să primim noi furnizori în contract, asta însemnând undeva prin septembrie-octombrie. Cam aşa se mai întamplă să fie o a doua perioadă de contractare în cursul anului.

În prezent, la nivelul judeţului Vaslui au rămas în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate cinci furnizori de servicii medicale de îngrijire la domiciliu.

(Sursa: Radioiasi)

Geo

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« March 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31