Preotii vasluieni strâng semnãturi împotriva cãsãtoriilor între homosexuali

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 88

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 82

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Preotii vasluieni strâng semnãturi împotriva cãsãtoriilor între homosexuali

Written by  Jan 11, 2016

În ultimele zile, preotii vasluieni au bãtut la usile oamenilor, spunând cã, pe lângã slujbele religioase de Boboteazã, au de strâns cât mai multe semnãturi pentru a nu permite aprobarea cãsãtoriilor între persoanele de acelasi sex.

De altfel, biserica ortodoxã a demarat o campanie prin care vrea sã interzicã cãsãtoriile între homosexuali. Capii Bisericii Ortodoxe Române vor sã schimbe definitia familiei din Constitutie, ca fiind doar uniunea dintre un bãrbat si o femeie. “Trebuie sã sustinem efortul Bisericii de a apãra familia naturalã, traditionalã, universalã si de a rezista în fata unor modele noi de familie, care considerã cã uniunea fireascã bãrbat-femeie ar fi doar un model printre altele”, spune patriarhul Bisericii Ortodoxe, citat de agentia de presã a Bisericii, Basilica.

În plus, PF Daniel sustine cã familia traditionalã se gãseste într-o situatie fragilã si dificilã, deoarece modelul sãu “este considerat de unii ca fiind învechit sau perimat”, pentru cã “trãim într-un context dominat de o mentalitate individualistã si secularizantã, care nu cautã sfintirea vietii prin rugãciune, nasterea de copii si cresterea lor în credinta crestinã”.

Patriarhul este deranjat de faptul cã în prezent “creste numãrul celor care trateazã cãsãtoria ca fiind un simplu contract sau parteneriat între douã persoane de gen diferit sau de acelasi gen”. Preotii ortodocsi din judetul Vaslui au discutat cu credinciosii, spunând cã este momentul ca societatea sã reactioneze.

“Familia traditionalã are dreptul si datoria de a-si proteja propria identitate, demnitate si continuitate”, ceea ce se încearcã prin initiativa Bisericii de a modifica legea fundamentalã a României. Subiectul a fost amplu dezbãtut în 2013, când au fost purtate numeroase discutii si s-a lucrat pe larg la modificarea Constitutiei, subiectul fiind închis ulterior.

sursa: vremeanoua.ro

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« August 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31